HomeNieuwsMachinesJasa Packaging Solutions introduceert nieuwe sleever

Jasa Packaging Solutions introduceert nieuwe sleever

Jasa Packaging Solutions introduceert een nieuwe generatie sleevers voor het automatisch aanbrengen van voorgelijmde en voorgevouwen kartonnen sleeves. De Jasa sleever voorziet rechthoekige, ronde, ovale en vierkante schalen, trays en bekers van 2- of 3-zijdig gesloten sleeves.

De machine is ontworpen om binnen enkele minuten van de ene schaal naar de andere om te stellen waardoor de productiecapaciteit van een verpakkingslijn toeneemt. Het compacte ontwerp en de diverse modulaire in- en uitvoersystemen maken dat de machine eenvoudig in een bestaande productielijn in te bouwen is.

Piet Pannekeet, oprichter en directeur bij Jasa, legt uit: “We hebben de sleever ontworpen door terug te gaan naar de basis: hoe combineer je een eenvoudige bediening met een korte omsteltijd? We hebben dit gerealiseerd door van de sleever cassette het hart van de machine te maken. Iedere sleeve heeft zijn eigen, op maat gemaakte, cassette. Wanneer de cassette gewisseld is, wordt gelijk de breedte van de schaalgeleiding aangepast middels het ‘autotracking'-systeem en dan is het omstellen klaar.”

De nieuwe Jasa sleever werd de afgelopen dagen gepresenteerd tijdens de Fruit Logistica in Berlijn en is nog te zien op de Anuga Foodtec in Keulen van 20 tot en met 23 maart.

www.jasa.nl