HomeNieuwsJASA ontwikkelt vullijn voor shakers

JASA ontwikkelt vullijn voor shakers

jasa-logoDe gezonde snackcup of shaker is niet te missen! Na de succesvolle introductie van een portie snacktomaatjes in een verrassend nieuwe verpakking, is de groentebeker of -shaker niet meer uit het schap weg te denken. Verschillende soorten minigroenten, maar ook bessen en aardbeien worden inmiddels aangeboden in de handige en aantrekkelijke kunststof bekers met deksel. Nu de verpakking zich bewezen heeft, staan de verpakkers voor de uitdaging aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Na de succesvolle samenwerking voor het afvullen van driehoekschalen werd JASA uit Alkmaar opnieuw benaderd door Red Star Trading in De Lier. Deze keer werd gevraagd een oplossing te bieden voor het ontnesten, vullen en sluiten van de tomatenbekers met snelheid en productvriendelijkheid als speerpunt.

Door de engineering van JASA werden de eisen die het product en de klant stellen uitgewerkt. Er is een zeer efficiënte installatie ontwikkeld met een compacte 14-kops MultiWeigh carrouselweger boven een volledig geautomatiseerde ontnest-, afvul- en sluitunit. De unit bestaat uit een vierkops-ontnester voor de bekers, een taktbaan, een vierkops-ontnester/opzetunit voor de deksels en een beker-afschuiver/afvoerband.

De bekers worden door de ontnester in een speciale taktbaan met bekerhouders geplaatst. Deze taktbaan houdt de bekers op de juiste plaats en voorkomt dat ze omvallen. De tomaatjes worden door een verdeelstation onder de weger naar vier trechters geleid, die steeds vier bekers tegelijk afvullen. Tijdens het vullen worden de bekers iets omhoog geduwd en vibreren ze om een optimale vulling te verkrijgen. De volle bekers worden vervolgens met een deksel afgesloten en tenslotte door de afschuiver verder het systeem in geleid.

JASA is gespecialiseerd in het wegen en verpakken van groente en fruit en werkt samen met gerenommeerde partners in binnen- en buitenland om complete en klantspecifieke verpakkingsoplossingen te bieden. Voor meer informatie over het afvullen van snackverpakkingen kunt u contact opnemen met JASA.

jasa-shakers

Voor meer informatie:
JASA
Hazenkoog 14-16
1822 BS Alkmaar
T +31 (0)72 561 27 00
F +31 (0)72 562 54 07
www.jasa.nl
sales@jasa.nl