HomeNieuwsMachinesJASA lanceert technologie voor recyclebare verpakking van papier

JASA lanceert technologie voor recyclebare verpakking van papier

Dagelijks gaan er duizenden plastic verpakkingen over de toonbank. Plasticsoep wordt een steeds groter probleem en consumenten zijn steeds meer bezig met het consuminderen van plastic. Daarom gaan consumenten steeds vaker op zoek naar recyclebare alternatieven of kopen zij verpakkingsvrije producten.

Bij JASA staat innovatie hoog in het vaandel. “We luisteren goed naar de wensen van onze klanten en houden de marktontwikkelingen goed in de gaten. Daarom hebben we een revolutionaire nieuwe technologie voor onze verticale verpakkingsmachines ontwikkeld: Bag-2-Paper. Het is 100% papier, zonder plastic coating en dus 100% recyclebaar. Daarnaast wordt de verpakking gesloten zonder te sealen en razendsnel verpakt met de verticale verpakkingsmachine”, aldus het bedrijf.

“Traditionele papieren verpakkingen bevatten vaak een plastic coating en zijn daardoor niet te recyclen. Dankzij het verticaal verpakken behouden de Bag-2-Paper machines de snelheid die u gewend bent. Doordat er geen hitte gebruikt wordt om de verpakkingen te sealen, zijn de Bag-2-Paper machines ook nog eens heel energiezuinig. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar dat merkt u ook in de kosten.”

De nieuwe Bag-2-Paper verticale verpakkingsmachine is vooralsnog te gebruiken voor drie verschillende soorten verpakkingen, namelijk de vlakke pillow-verpakking, een verpakking met zij-invouwen en doystyle-verpakkingen.

100% recyclebare schaal verpakking voor appels

JASA blijft constant innoveren. “Vanuit de markt zien we een toenemende vraag naar duurzaam verpakken en recyclebare oplossingen. Daarom ontwikkelden we een revolutionaire en 100% recyclebare technologie voor het verpakken van appels.”

De nieuwe schaal verpakkingen bestaan uit sleeves gemaakt van 100% recyclebaar karton en, in veel gevallen, uw huidige schalen. Daarmee vervangt de sleeve het folie materiaal wat nu gebruikt wordt om appels te verpakken. Met de nieuwe sleeves voor appels blijven de appels goed zichtbaar in de verpakking zonder dat de appels uit de verpakking genomen kunnen worden. Daarnaast is er een handvat in de sleeves geïntegreerd zodat de verpakkingen goed draagbaar zijn. De sleeves zijn onder andere geschikt voor schalen met 4 of 6 appels.

De in 2018 geïntroduceerde Sleever is ontworpen aan de hand van de eisen en wensen van de gebruiker: de Sleever verwerkt tot maximaal 80 appel schalen per minuut, heeft een zeer korte omsteltijd van minder dan 5 minuten, heeft een hygiënisch design en is zeer eenvoudig te bedienen. “De Sleever is een compacte plug-and-play machine en daardoor toepasbaar in vrijwel elke verpakkingslijn. Daarnaast is de Sleever energiezuinig, compact en verdient zichzelf binnen een jaar terug door kosten te besparen met automatisering.”

De nieuwe Sleever voor appels en de nieuwe Bag-2-Paper machine worden op Fruit Logistica in Berlijn gelanceerd. U kunt JASA vinden van 6 tot 8 februari 2019 op stand D-14 in hal 9.

www.jasa.nl