HomeMachinesInspecterenIshida X-ray inspectie voor biologische producten

Ishida X-ray inspectie voor biologische producten

Bioquelle, een Oostenrijkse producent van onder andere biologische ontbijtgranen, heeft onlangs een aantal X-ray inspectiesystemen van Ishida in gebruik genomen. Dit omdat hier vanuit retailers vraag naar was in verband met voedselveiligheidsgaranties voor consumenten. De inspectie is met name gericht op moeilijk detecteerbare productverontreiniging, zoals steentjes.

Nadat Bioquelle drie X-ray inspectiesystemen had getest, werd de keuze gemaakt voor Ishida. Eén van de doorslaggevende aspecten voor deze keuze was de mogelijkheid tot het opsporen van kleine stukjes plastic met de X-ray van Ishida. Verder werden gebruiksgemak, kwaliteit van de software, compatibiliteit met de rest van de lijn, en service en ondersteuning meegenomen in de overweging.

De producten op de productielijnen in de Bioquelle-fabriek in Steyr lopen uiteen van ontbijtgranen met gedroogd fruit tot andere productmixen met bijvoorbeeld zonnebloemzaadjes. Vanwege deze verscheidenheid is er grote variatie in het watergehalte van de producten, wat lastig kan zijn voor X-ray inspectiesystemen. Op twee van de lijnen is een Ishida IX-GA-2475 geïnstalleerd en op twee andere lijnen de Ishida IX-GA-4075, die een grotere inspectieruimte heeft. Eén van de IX-GA-4075 systemen is gemonteerd op wielen en kan dus op twee lijnen worden gebruikt.

Managing director Claudia Scherms van Bioquelle is zeer te spreken over de X-ray inspectiesystemen van Ishida. “Consumentenveiligheid is essentieel. Omdat de systemen van Ishida zo goed werken, is de keuze eenvoudig gemaakt. Bovendien is het gebruik van de inspectiesystemen binnen de productiefaciliteit een sterk argument in verkoopsituaties.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.com.