HomeMachinesInspecterenIshida verhoogt capaciteit bij Pinguin Foods

Ishida verhoogt capaciteit bij Pinguin Foods

Ishida Europe heeft een cruciale rol vervuld bij één van de grootste verwerkers van bevroren groente in het Verenigd Koninkrijk. In de fabriek van Pinguin Foods UK in Kings Lynn staan sinds kort onder andere een nieuwe CCW-R 24-kops multiheadweger met 3-liter bakken voor gemengde groenten en vier nieuwe 14-kopswegers met 5-liter bakken voor ongemengde groenten. Verder zijn er nieuwe sorteerinstallaties en checkwegers geïnstalleerd. De machines van Ishida hebben bijgedragen aan het verhogen van de capaciteit met 20%.

Snelheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid waren volgens Paul Spurrell, chief engineer van Pinguin Foods, de belangrijkste redenen om te kiezen voor Ishida. Op de lijnen waar de machines van Ishida zijn geïnstalleerd, is de standaardafwijking verlaagd van 1,8% naar minder dan 0,7% van het doelgewicht. “Het is cruciaal om bij de tijd te blijven. De hoge kwaliteitsstandaarden die we voor onszelf opstellen en die onze klanten van ons verwachten, betekenen dat we moeten investeren in de nieuwste en beste apparatuur”, aldus Paul Spurrell.

Flexibiliteit was ook een van de redenen van Pinguin Foods om te kiezen voor Ishida. De multiheadwegers van Ishida worden bij Pinguin Foods onder andere ingezet voor het afwegen van verpakkingen tussen 125 gram en 2,5 kilogram met daarin onder andere gemengde groenten van twee, drie of vier verschillende soorten. “We kunnen nu op iedere lijn eenvoudig van product wisselen”, aldus Steve Walton, packaking hall manager bij Pinguin Foods.

Pinguin Foods UK is onderdeel van het Belgische Pinguin Lutosa, een grote speler op de markt van eenvoudig te bereiden producten op basis van groenten en aardappelen.

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.com.