HomeNieuwsIshida ontwikkelt multihead weger voor mix van bevroren fruit

Ishida ontwikkelt multihead weger voor mix van bevroren fruit

ishida-libertas

video1Onlangs heeft Ishida een 16-kops multihead weger voor het wegen van mixen van vier producten geplaatst bij het Servische bedrijf Libertas, dat onder andere bevroren fruit levert aan verschillende bekende retailers in Europa. Het bedrijf staat dankzij de RS multihead weger van Ishida sterker in de markt, doordat het nu ook productmixen van vier vruchten kan leveren.

ishida-logoDe weger is opgedeeld in vier kwadranten, die ieder vier pool-, weeg- en boosterbakken hebben. De verdeeltafel is ook opgedeeld in vier delen, die ieder een eigen product infeed hebben. Dankzij een pas ontwikkeld combinatieberekeningssysteem van Ishida kan de multihead weger even snel en precies functioneren als vier aparte wegers. De multiheadweger kan groenten en fruit mixen voor zowel zakken als trays en het wijzigen van het verpakkingsmateriaal kost slechts enkele minuten.

Libertas verpakt trays met doelgewichten van 300 gram, 400 gram, 450 gram en 500 gram en zakken met doelgewichten van 400 gram, 450 gram, 500 gram, 1 kilogram, 2,5 kilogram en 10 kilogram. De verpakkingslijn haalt snelheden van maximaal 35 zakken en 32 trays per minuut. Hiermee is de productiesnelheid van deze producten verdubbeld, terwijl de benodigde arbeid met 90% is gedaald. Bovendien is de uitval verlaagd naar maximaal 5 tot 1,5 gram bij verpakkingen van 500 gram. Hierdoor is de opbrengst verhoogd.

Ivan Žunić, general manager van Libertas, is erg te spreken over de samenwerking met Ishida: “Ishida en CD System (de Servische vertegenwoordiger van Ishida, red.) hebben laten zien dat ze enorm veel ervaring hebben in het verwerken van verschillende producten, waaronder die van ons. Dit heeft bijgedragen aan het vinden van de beste oplossing.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.