Home Nieuws Bedrijven en personen Ishida onderstreept mogelijkheden van Industrie 4.0 tijdens evenement

Ishida onderstreept mogelijkheden van Industrie 4.0 tijdens evenement

Tijdens een reeks open dagen die onlangs in het demonstratiecentrum van Ishida Europe in Best plaatsvonden, werden de mogelijkheden en voordelen van verdere automatisering voor voedselproducenten als onderdeel van Industrie 4.0 onder de aandacht gebracht.

Het evenement “Industrie 4.0 – Vergroot uw potentieel” werd bijgewoond door meer dan zeventig afgevaardigden voor een keur aan presentaties en demonstraties van Ishida's nieuwste oplossingen en hoe ze de efficiëntie en doorvoer van complete verpakkingslijnen helpen verhogen.

De Ishida apparatuur die op het evenement te zien was omvatte de laatste ontwikkelingen op het gebied van wegen, traysealen, controlewegen, x-ray inspectiesystemen en lekdetectie, inclusief een volledig geïntegreerde verpakkingslijn met alle verschillende technologieën.

Omdat geautomatiseerde systemen het aantal medewerkers aan de lijn consistent verminderen, is het voor oplossingen een hoofdvereiste dat ze effectieve bewaking op afstand bieden, zodat de lijn optimaal en zo efficiënt mogelijk blijft presteren. Ishida demonstreerde ook haar toonaangevende softwareoplossingen IDCS en Sentinel.

Ishida Sentinel is een unieke softwareoplossing die klanten hulp op afstand biedt om vroeg ingrijpen mogelijk te maken en onnodige lijnonderbrekingen te voorkomen, gecombineerd met uitgebreide gegevensregistratie en prestatieanalyses van de complete lijn. Het Ishida Data Capture System (IDCS) bestaat uit krachtige software die de gegevens van elke verpakking bij de controlewegers van Ishida registreert om real-time weergaven en rapporten te creëren voor het bewaken en verbeteren van de efficiëntie. Met een combinatie van een multihead weger en controleweger van Ishida werd gedemonstreerd hoe de controleweger informatie aan de multihead weger kan doorgeven om de weegparameters aan te passen en de algemene nauwkeurigheid te verbeteren.

Een andere belangrijke vereiste voor lijnapparatuur is een redelijke mate van flexibiliteit en toekomstbestendigheid, zodat bedrijven beter op de ontwikkelingen in snel veranderende en sterk concurrerende markten kunnen inspelen. Zo was de Ishida QX traysealer op het evenement uitgerust met onderdelen voor het verwerken van zowel kartonnen als plastic trays om aan de toenemende vraag naar het gebruik van alternatieve materialen te voldoen.

Het brede aanbod multihead wegers dat werd getoond onderstreepte ook het grote aantal modellen van Ishida om aan verschillende eisen te voldoen. Dit omvatte onder meer het kosteneffectieve SE model, dat ideaal is voor droge producten, en een 12-kops lineaire multihead weger voor toepassingen bij hoge snelheden en met kleine doelgewichten, en voor het tellen van hoogwaardige producten per stuk.

“Het was een zeer geslaagd evenement met veel positieve feedback van onze klanten. Voor ons was het ook een uitgelezen kans om een aantal van hun huidige specifieke uitdagingen te bespreken en beter te begrijpen”, aldus Ross Townshend, Business Manager Advanced Services & Data bij Ishida Europe.

“Effectieve automatisering is essentieel voor voedselproducenten om te kunnen blijven concurreren, en een belangrijk voordeel van ons aanbod is dat wij een complete oplossing van één leverancier kunnen bieden.”

www.ishidaeurope.com