Ishida Europe toont haar innovatieve systemen voor het wegen, verpakken en inspecteren van levensmiddelen op de internationale beurs Anuga FoodTec in Keulen. Zo demonstreert het bedrijf een speciale verpakkingslijn voor salades, een 32-kops multihead weger die ideaal is voor gemengde producttoepassingen, een x-ray inspectiesysteem voor het detecteren van kleine stukjes bot in vlees en gevogelte en een multihead weger voor zeer lage doelgewichten.

De getoonde verpakkingslijn voldoet aan de groeiende vraag naar voorverpakte verse salades, soms ook met een eiwitbestanddeel. De lijn beschikt over een 14-kops RV weger, een speciaal ontwikkelde carrouselvuller en een traysealer van het type QX-775 Flex. Voor een effectieve kwaliteitscontrole bevat de lijn tevens een unieke AirScan lekdetector, een x-ray inspectiesysteem van het type IX-EN-2493 en een controleweger van het type DACS-GN-SE.

De 32-kops multihead weger van het type CCW-RV-232B wordt getoond in een waterbestendige variant, ideaal voor gemengde diepvriesproducten. De weger kan tot acht verschillende producten verwerken in dezelfde verpakking. Zoals alle RV-modellen van Ishida biedt de weger snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie dankzij de unieke drievoudige combinatie-berekeningssoftware. Deze kan drie optimale gewichtscombinaties berekenen, ze dubbel controleren en vervolgens degene kiezen die het dichtst bij het streefgewicht ligt. En dit allemaal in één enkele cyclus.

Het x-ray inspectiesysteem IX-G2 van Ishida biedt de hoogste mate van kwaliteitsborging voor processors en fabrikanten van complexe producten. De dubbele energietechnologie zorgt voor een zeer effectieve röntgendetectie van objecten met een lage dichtheid, zelfs in verschillende diktes of overlappende producten. Hierdoor is het systeem bijzonder geschikt voor het opsporen van kleine stukjes bot in vlees en gevogelte.

De 14-kops ‘Micro’ weger van het type CCW-RV-214WN is ontworpen om zeer kleine verpakkingsgewichten tussen 0,5 gram en 40 gram te kunnen verwerken. Deze weger bereikt snelheden tot 120 wegingen per minuut met een naar eigen zeggen onovertroffen nauwkeurigheid tot 0,01 gram. Het apparaat is ideaal voor producten zoals kruiden en specerijen, theeblaadjes, soepingrediënten, gedroogde groenten, zaden, tabletten en capsules.

Voor kwetsbare producten zoals koekjes, heeft Ishida een 14-kops RV-model ontwikkeld dat zachte hellingen en verminderde hoeken bevat om de doorgang van de producten door de weger te vergemakkelijken. Gebogen hoppers en weegtrechters laten het product ook toe om te rollen en geleidelijk te zakken, waardoor de kans op breuk verder wordt geminimaliseerd.

Tot slot is de 6-kops Fresh Food Weigher (FFW) van het type CCW-R2-106B ontworpen voor allerlei soorten plakkerige verse producten en kleinere productiebatches. Het product wordt meestal door een transportband naar de bovenkant van de weger gebracht. Een operator verdeelt deze vervolgens gelijkmatig via zes toevoereenheden naar de hoppers voor een gelijkmatige verdeling, waardoor zowel de snelheid als de efficiëntie van het weegproces worden verhoogd. Speciale schrapers op de plastic trechters minimaliseren bovendien het blijven plakken van het product aan de contactoppervlakken.

www.ishidaeurope.com