HomeNieuwsMachinesIshida maximaliseert productie van pluimvee bij Van Miert

Ishida maximaliseert productie van pluimvee bij Van Miert

Ishida heeft drie Flex Graders geïnstalleerd bij de Nederlandse pluimveeslachterij Van Miert. De Flex Graders worden ondersteund door het monitoringsysteem Sentinel. De nieuwe systemen hebben ervoor gezorgd dat de nauwkeurigheid bij Van Miert is verbeterd en het rendement is verhoogd.

Bij Van Miert wordt pluimvee geslacht en in stukken gesneden voor doorlevering en verdere verwerking. Ishida heeft twee Flex Graders op de vestiging in Breukelen geleverd en één op de vestiging in Hunsel. Hiermee worden de borstkassen gewogen en gesorteerd in kratten van 14,5 kilo bij verwerkingssnelheden tot 135 producten per minuut.

De borstkassen worden verpakt in verschillende gewichten tot 300 gram en gewichten van 850 tot en met 999 gram. De uitmuntende nauwkeurigheid van de Ishida Flex Graders zorgt ervoor dat producten consistent in de juiste categorie worden gesorteerd. Op die manier is Van Miert in staat om de productie en de waarde van elke productierun te maximaliseren. Het aantal dubbele gewichten (wat kan gebeuren wanneer twee borstkassen tegelijk op de weegband worden aangevoerd) is ook teruggebracht, en de Flex Graders werken met een rendement van ongeveer 99,3 procent.

Van Miert profiteert daarnaast van de compactere afmetingen van de Flex Grader, waardoor op beide vestigingen waardevolle ruimte wordt bespaard. Ook de betrouwbaarheid van de Flex Graders is een belangrijke factor bij een in lijn systeem, waar elke ongeplande productieonderbreking verregaande gevolgen kan hebben.

“We zijn heel tevreden over de prestaties van de Flex Graders”, beaamt Arno Streng, technisch manager bij Van Miert. “Ze kunnen eenvoudig tijdens de productie worden ingesteld en aangepast, en dat geeft operators meer tijd zodat we extra controles van de productkwaliteit kunnen uitvoeren. De Flex Graders zijn negen uur per dag, vijf dagen per week in bedrijf. Ze werken momenteel op ongeveer 70 procent van hun topsnelheid, wat ons de mogelijkheid biedt om de doorvoer indien nodig verder te verhogen.”

Als onderdeel van de strenge hygiënenormen bij Van Miert voert het bedrijf na elke ploegendienst een grondige reinigingsprocedure van vijf uur uit op het hele gebied waar de vogels worden gesneden. Dit wordt gemakkelijker gemaakt door het eenvoudig te reinigen ontwerp van de Flex Grader samen met een robuuste constructie met open frame en zonder dat er onderdelen ontmanteld moeten worden.

Ishida Sentinel biedt waardevolle bewaking op afstand van de lijn met gedetailleerde rapporten met productiecijfers en gewichtsinformatie, samen met informatie over elke activiteit die tijdens een dienst wordt uitgevoerd, zoals aanpassingen of wijzigingen van gewichtsvereisten door operators. Van Miert kan daardoor alle prestaties van de lijn direct beoordelen en eventueel verbeteringen aanbrengen die nodig zijn om maximaal rendement te handhaven.

“In vergelijking met het systeem dat we voorheen gebruikten hebben de Ishida Flex Graders onze activiteiten verbeterd. Dit dankzij hun verbeterde nauwkeurigheid, compacte afmetingen en gebruiksvriendelijke bediening”, concludeert Arno Streng. “Van even groot belang is het feit dat de invoering van Ishida Sentinel actuele informatie en statistische gegevens van machines onmiddellijk beschikbaar maakt. Dat biedt ons de mogelijkheid om de lijn op het hoogste niveau te laten presteren en zodoende het rendement van elke productierun te maximaliseren.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.com.