HomeNieuwsIshida lost weegprobleem kleine tandheelkundige producten op

Ishida lost weegprobleem kleine tandheelkundige producten op

ishida-polydentia

De kleinste multihead weigher van Ishida heeft het probleem opgelost van Polydentia, een Zwitsers bedrijf in tandheelkundige producten. De nieuwe verpakkingsmachine is in staat de veelal kleine voorwerpen veel nauwkeuriger af te wegen dan handmatig mogelijk was.

ishida-logoDe Ishida CCW-M-214W-S/005-SS is volgens Verpakking Totaal de kleinste multihead weger ter wereld. De wiggen van Polydentia die worden afgevuld en gewogen zijn 11 tot 17 millimeter lang en gemaakt van hout in vijf verschillende formaten. De producten worden door tandartsen gebruikt bij het herstellen van gebitten.

De Ishida ‘lilliput' weger wordt gebruikt voor series van duizend pakjes. Per uur worden duizend wegingen gedaan. Handmatig haalde een ervaren medewerker slechts 300 wegingen per uur. Om te voorkomen dat door de snelheid producten wegwaaien, heeft Ishida de ‘lilliput' voorzien van een plastic kap.

Polydentia vervaardigt een heel scala producten dat door tandheelkundigen wordt gebruikt. Omdat de veelal kleine producten in grote hoeveelheden worden geproduceerd, koos de firma voor Ishida voor het afwegen en verpakken.

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.

Bron: Verpakking Totaal