HomeMachinesAandrijven en besturenIshida levert intelligente en op maat gemaakte multihead wegers

Ishida levert intelligente en op maat gemaakte multihead wegers

Ishida lanceerde onlangs een nieuwe serie mid-range multihead wegers voor het afwegen van vrijstromende en semi-plakkerige producten. Het nieuwe RVE-gamma is verkrijgbaar in een ruime keuze aan modellen, waaronder 10-, 14-, 16- en 20-kops modellen, samen met diverse opties voor troggen, trechters (van drie tot zeven liter) en afvoerkanalen. Op deze manier kunnen de wegers op maat worden gemaakt voor individuele productvereisten. Snelheden zijn afhankelijk van het model en de toepassing en kunnen 120 wegingen per minuut bereiken.

De sleutel tot de uitstekende prestaties van de nieuwe RVE-wegers is de introductie van een aantal geavanceerde technologische kenmerken van Ishida's eersteklas RV multihead wegers. Denk hierbij aan programmeerbare digitale filtering en geavanceerde automatische feederverstelling. Bovendien zijn essentiële componenten, zoals loadcells en aandrijfeenheden, exclusief ontworpen en vervaardigd door Ishida om ervoor te zorgen dat de hoge prestatienormen worden gehandhaafd.

Een belangrijk voordeel van het RVE-assortiment is dat alle modellen vooraf zijn geconfigureerd voor de nieuwe generatie ‘slimme' fabrieken en beschikbaar zijn met een keuze aan pakketten waarin Ishida's baanbrekende Sentinel klantenservicesoftware is geïntegreerd. Dit biedt gebruikers geautomatiseerde dagelijkse rapportages van productielijngegevens, externe interventies en live prestatiebewakingsservices.

Naast de beproefde en robuuste constructie van alle wegers van Ishida bieden de RVE WP-modellen unieke sensoren voor dauw en temperatuur. Deze bieden de optie tot het live bewaken van vochtintrede of extreme temperaturen tijdens productie. Alle problemen worden onmiddellijk gedetecteerd en gemarkeerd op de afstandsbediening van de weger (RCU) of als onderdeel van de monitoring met Sentinel. Hiermee worden bedrijven beschermd tegen onnodige downtime en wordt beter onderhoud en een langere levensduur van de machine gegarandeerd.

De wegers beschikken ook over een nieuwe RCU-afstandsbediening (ROHS) met hoge verwerkingssnelheid, met intuïtieve, eenvoudig te gebruiken bedieningselementen voor snelle installatie en aanpassingen. Het duidelijke en gemakkelijk leesbare scherm voorkomt fouten van de operator en vereenvoudigt procedures om de downtime te minimaliseren en de productieefficiëntie te maximaliseren. Plug-and-play USB-gegevensimport/-export en Ethernet-connectiviteit zorgen voor eenvoudig gegevensbeheer.

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.com.