HomeNieuwsIshida levert acht nieuwe verpakkingslijnen voor chips aan PepsiCo

Ishida levert acht nieuwe verpakkingslijnen voor chips aan PepsiCo

ishida-simba

Het Zuid-Afrikaanse Simba, onderdeel van PepsiCo International, heeft onlangs acht nieuwe Ishida Atlas 122 C machines aangeschaft voor haar Simba en Lays productielijnen van chips. De vraag naar dit product is namelijk enorm toegenomen. De dubbele machines (zestien vorm- vul- sluitmachines en acht wegers) worden geleverd met iTPS software. Uniek aan deze machines is dat ze volledig zijn geïntegreerd: elke machine is zodanig ontworpen dat deze zo efficiënt mogelijk samenwerkt met de andere machines. Bovendien heeft het systeem een controlepunt dat gelijktijdig de weger en de verticale verpakkingsmachine controleert.

ishida-logoTot nu toe konden lijnverpakkers zo’n 58 zakken per minuut produceren, maar nu is de output 90 zakken per minuut voor zakjes van 30 gram en 70 zakken per minuut voor verpakkingen van 125 gram. “Het grote voordeel is dat we hoge snelheden bereiken door de configuratie van onze machines”, zegt Mick Kerigan, regionale expert trainer van Simba’s verpakkingen, enthousiast. “De nieuwe machines zijn 90% efficiënter dan de vorige installatie en de uitval van chips is verminderd naar slechts 0,1 gram.”

Behalve de lagere productuitval is ook de kwaliteit van het verpakken verbeterd. Dit is zichtbaar in betere resultaten bij de snijrand van de zakken, de registratie op boven- en onderkant en de zijkanten, de datumcodering, de stevigheid van de seal en de milieuvriendelijkheid. Bovendien zijn de tijd om van product te wisselen en de downtime van de machines met 80 tot 90% verminderd, kost het minder tijd om de folie te wisselen en is er minder uitval van zakken.

“De installatie bij Simba in Kaapstad was de grootste verkoop van Ishida-materieel in zuidelijk Afrika en de grootste order ter wereld vanuit een PepsiCo-bedrijf”, vertelt Craig Nicholl, service engineer van Ishida Zuid-Afrika.

Om de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen heeft Ishida zowel Mick Kerigan als Craig Nicholl naar Japan overgevlogen om de eerste twee machines te inspecteren. Zo konden eventuele problemen snel worden gedetecteerd, extra opties worden toegevoegd en onnodige items worden verwijderd. De machines hebben in Japan al proefgedraaid, waardoor de benodigde aanpassingen konden worden gemaakt voor de installatie in Zuid-Afrika. Kerigan is erg te spreken over deze gang van zaken.

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.