HomeMachinesInspecterenIshida lanceert nieuwe wegers op Macropak

Ishida lanceert nieuwe wegers op Macropak

ishida-macropak

Ishida zal tijdens Macropak een nieuwe reeks controlewegers en nieuwe multiheadwegers lanceren. De nieuwe DACS-G productreeks boekt vooruitgang op het gebied van het controlewegen wat betreft snelheid en nauwkeurigheid, duurzaamheid, hygiëne en gebruiksgemak van deze technologie. Tot de belangrijkste kenmerken behoort een door Ishida ontwikkelde digitale loadcell met hoge output, die met behoud van grote nauwkeurigheid de weegsnelheid aanzienlijk verhoogt. Een ander kenmerk is dat ieder model over de optie beschikt om tussen twee weegcapaciteiten en schaalverdelingen te wisselen, wat één controleweger in staat stelt een veel groter en gevarieerder productassortiment te verwerken.

Andere innovaties zijn onder andere een Dislocating Force Limiter, die de weegsensor automatisch van de weegtransportband loskoppelt als onverwacht teveel druk wordt uitgeoefend (bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken), en een eenvoudig te bedienen draai-/drukknop zelfs met handschoenen.

De afgeronde RVS behuizing van de DACS-G, het open frame en de snel verwijderbare transportband voorkomen de aanwas van bacteriën en vereenvoudigen het schoonmaken van de installatie.
Het Ishida Data Collection Systeem (IDCS) zal ook op de beurs worden gedemonstreerd. Ontworpen om op eenvoudige wijze aan de controlewegers te worden gekoppeld, biedt het IDCS goed beveiligde software voor uitgebreide rapporteringsopties die aan alle wettelijke en productievereisten voldoen.

De nieuwe multiheadweger, de CCW-RS-214/70-SS, is een oplossing voor de snelle en zachte verwerking van grote, omvangrijke producten zoals sinaasappelen, limoenen, citroenen, aardappelen, uien en vergelijkbare verse producten. De weger is ontworpen om een gecontroleerde productstroom te creëren met een minimum aan gebutste en gekneusde producten tijdens het weegproces, evenals om een hoge productie-uitvoer voor de grotere doelgewichten die worden verwerkt te handhaven.

Kenmerken zijn onder andere een uiterst duurzame urethaan coating op de toevoertafel, feeders en hoppers met gladde randen, zachte overgangen tussen radial feeders en hoppers, silicone voeringen in de hoppers en een zacht aflopende uitvoertrechter.

Het volledige ontwerp bevordert niet alleen de productverwerking, maar dempt ook het lawaai dat wordt gegenereerd terwijl de hoge snelheid van 60 verpakkingen per minuut voor verpakkingen van 500 tot 5.000 gram behouden blijft. Grotere gewichten zijn mogelijk door middel van meervoudige stortingen.

Naast de hoge snelheid biedt de nieuwe weger bovendien het voordeel dat groenten en fruit op geavanceerdere manier kunnen worden verpakt, bijvoorbeeld met gasverpakking voor het verlengen van de houdbaarheidsperiode en een hoger verbruikersgemak. Ishida zal ook een hogesnelheidsweger uit de CCW-R productreeks demonstreren. De machine is voorzien van een hogesnelheidscamera die de perfecte plaatsing van snoepgoed op hoge snelheid demonstreert.

Een van de andere wegers die worden tentoongesteld, is Ishida's oplossing voor het wegen van verse en kleverige producten zoals vlees, gevogelte, vis en verse vruchten. De CCW-NZ-106 Fresh Food-weger beschikt over een lineair multiheadontwerp met een toevoer via transportbanden vanaf een toevoertafel. De operators bevinden zich binnen makkelijk bereik van de producttoevoer en kunnen de aanvoer van het product zodanig bijstellen dat alle pool hoppers ongeveer dezelfde hoeveelheid krijgen aangeleverd.

Onder de pool hoppers bevinden zich de weeghoppers en daaronder bevinden zich de booster hoppers, die het product vasthouden dat in eerste instantie niet door de computer werd geselecteerd. Dit stelt de weeghoppers in staat meer product te aanvaarden en betekent dat bij de berekening van de beste hoppercombinatie (de gewichtscombinatie die het doelgewicht het dichtst benadert) de weger een grotere keuze heeft uit combinaties, zodat de machine sneller en nog nauwkeuriger kan werken.

Ook de innovatieve X-ray inspectietechnologie van Ishida zal worden gedemonstreerd. De IX-EX-2161 is een model op instapniveau dat een voordelige optie is voor het detecteren van vreemde voorwerpen van 0,7 millimeter diameter, waaronder metaal, glas, steen, rubber en plastic, met transportbandsnelheden van maximaal 60 meter per minuut.

Macropak 2010 – Stand C051

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.

Bron: Verpakking Totaal