HomeNieuwsMachinesIshida Europe verdubbelt capaciteit bij toonaangevende pluimveeverwerker

Ishida Europe verdubbelt capaciteit bij toonaangevende pluimveeverwerker

De toonaangevende Hongaarse pluimveeverwerker Tranzit Food kon de capaciteit bijna verdubbelen met hetzelfde aantal lijnoperators door de installatie van twee FlexGraders van Ishida Europe. Deze FlexGraders sorteren ingepakte eend en gans – zowel hele vogels als delen – in gespecificeerde vaste gewichten voor de retailklanten van Tranzit Food.

Elke verpakking wordt individueel gewogen en vervolgens afhankelijk van het gewicht omgeleid naar een pakstation, waar de verpakking in een doos wordt geplaatst. De FlexGrader met twintig pakstations kan ongeveer 80 verpakkingen per minuut verwerken, waardoor er ongeveer 3.600 eenden en 1.600 ganzen per uur kunnen worden verwerkt.

Tranzit Food meldt dat de FlexGrader eenvoudig te gebruiken is. Productwissels kunnen in minder dan een minuut worden gedaan door de vereiste specificatie op te roepen op de gebruiksvriendelijke Remote Control Unit. Bovendien kunnen de toleranties ook worden aangepast terwijl de FlexGrader in gebruik is. Het hygiënische ontwerp met open frame maakt een snelle en eenvoudige reiniging mogelijk, die aan het einde van elke shift plaatsvindt.

www.ishidaeurope.com