Ishida Europe zal op de beurs Fruit Logistica oplossingen voor verpakkingslijnen tonen die de broze aard van veel verse producten beschermen, producenten helpen aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen en tegelijkertijd hoge snelheden en nauwkeurigheid leveren.

Hoogtepunten zijn onder meer twee multihead wegers die specifiek zijn ontworpen voor het wegen van verse groenten en fruit en de nieuwste technologie voor verbeterde kwaliteitscontroles.

De getoonde multihead wegers tonen de flexibiliteit van Ishida bij het omgaan met de speciale kenmerken van verse producten. De 14-kops CCW-RV weger is onderdeel van het gespecialiseerde Sector Solutions-assortiment dat optimale hantering en nauwkeurige weging van specifieke producttypen levert. Met verminderde uitwerphoeken en valafstanden minimaliseert de weger kneuzingen tijdens productoverdracht.

De weger levert de reputatie van de RV voor ongeëvenaarde nauwkeurigheid en efficiëntie, terwijl de unieke drievoudige combinatieberekeningssoftware drie optimale gewichtscombinaties kan berekenen, ze dubbel kan controleren en vervolgens degene kan kiezen die het dichtst bij het streefgewicht ligt, alles in één cyclus. Dit minimaliseert foutontladingen, verhoogt de efficiëntie en verbetert tegelijkertijd de weegnauwkeurigheid en consistentie.

De 6-kops CCW-R2-106WB Fresh Food Weigher (FFW) is ontworpen voor alle soorten kleverige, verse en gevoelige producten en kleinere productiebatches. Het product wordt meestal met een transportband naar de bovenkant van de weger gebracht, waar een of twee operators het dan gelijkmatig via zes bandaanvoereenheden naar de weegbunkers verdelen.

www.ishidaeurope.com