HomeMachinesEtiketteren en printenIshida Europe presenteert scala aan oplossingen voor visindustrie

Ishida Europe presenteert scala aan oplossingen voor visindustrie

Ishida Europe presenteert van 24 tot en met 26 april haar uitgebreide assortiment aan oplossingen voor de visindustrie op Seafood Processing Global in België. Hoogtepunten op de stand van Ishida Europe zijn een aantal nieuwe modellen multihead wegers en traysealers, de bekroonde AirScan-lekdetector, een röntgeninspectiesysteem en een geavanceerd weeg-prijs-etiketteersysteem.

Op de stand worden twee flexibele multihead wegers getoond voor het uiterst nauwkeurig wegen van visproducten. De 6-kops CCW-R2-106B Fresh Food Weigher (FFW) is ontworpen voor allerlei soorten plakkerige verse producten in kleinere productiebatches. Het product wordt meestal door een transportband naar de bovenkant van de weger vervoerd. Een operator verdeelt deze vervolgens gelijkmatig via zes bandtransporteurs naar de weeghoppers voor een gelijkmatige verdeling, waardoor zowel de snelheid als de efficiëntie van het weegproces worden verhoogd. Speciale schrapers op de plastic trechters voorkomen dat het product aan de contactoppervlakken blijft vastplakken.

De nieuwe CCW-RVE is een serie mid-range multihead wegers voor het afwegen van vrijstromende en semi-plakkerige producten. Het nieuwe RVE-gamma is verkrijgbaar in een ruime keuze aan modellen, waaronder 10-, 14-, 16- en 20-kops modellen, samen met diverse opties voor troggen, trechters (van drie tot zeven liter) en afvoerkanalen. Op deze manier kunnen de wegers op maat worden gemaakt voor individuele productvereisten. Snelheden zijn afhankelijk van het model en de toepassing en kunnen 120 wegingen per minuut bereiken.

Voor een hoogwaardige verpakking en productpresentatie combineert Ishida's QX-775-Flex traysealer een compact ontwerp met hoge snelheden voor MAP (Modified Atmosphere Packaging) trays tot 15 cycli per minuut. Naast de standaard MAP is de traysealer ook compatibel met skinpack- en krimpfolietoepassingen. Op Seafood Processing wordt het systeem gedemonstreerd met een AirScan voor effectieve kwaliteitscontrole. De AirScan minimaliseert bederf in een breed scala aan voorverpakte visproducten waarbij CO2 wordt gebruikt als onderdeel van het MAP-proces, met behulp van geavanceerde lasertechnologie om lekken van CO2 te detecteren uit gaten tot 0,25 mm.

Het geavanceerde Ishida IX-GN-4044 röntgeninspectiesysteem biedt een uitstekende gevoeligheid voor de detectie van een grote verscheidenheid aan vreemde voorwerpen in verpakkingen. Het systeem kan ook diverse andere kwaliteitscontrolefuncties bieden, zoals het detecteren van vervormde of ontbrekende producten en gewichten.

Daarnaast presenteert Ishida haar krachtige WPL-AI S 2-0 weeg-prijs-etiketteersysteem, die met name geschikt is voor producten met een platte bovenkant. De Air Jet-applicator levert afdruksnelheden tot 300 mm per seconde, waardoor het volgens het bedrijf een van de snelste machines op de markt is. Dit alles voor een nauwkeurige labelpositionering voor een verbeterde presentatie van de verpakking.

Een speciale weegfunctie met meerdere posities stelt de weeg-prijs-etiketteerder in staat om tegelijkertijd een groot aantal verschillende producten te verwerken voor maximale flexibiliteit. De unieke labelcassettes van Ishida, het labelinvoermechanisme en de automatische printerpositionering zorgen voor een gemakkelijke wissel. Het hygiënische ontwerp minimaliseert uitvaltijd en de duurzame thermische kop bieden een efficiënte en betrouwbare werking met minimale bedrijfskosten. Hierdoor kan een snelle terugverdientijd worden gerealiseerd.

www.ishidaeurope.com