Ishida Europe heeft haar assortiment x-ray inspectiesystemen uitgebreid met de lancering van twee modellen die specifiek zijn ontworpen voor grote en zware producten.

De nieuwe IX-EN-5592 en IX-GN-5523 ​​kunnen een breed scala aan vreemde voorwerpen detecteren, voor zowel verpakte als onverpakte producten, zoals transportdozen en kaasblokken. De inspectiesystemen zijn perfect geschikt om producten met standaard formaten van 600 mm bij 400 mm, met een gewicht tot 25 kg, te verwerken.

Beide modellen bevatten de gepatenteerde GA (Genetic Algorithm)-technologie van Ishida waarmee gebruikers hun x-ray apparaat kunnen optimaliseren voor hun eigen unieke producteigenschappen. Elke GA kan worden afgestemd om zich te concentreren op een bepaald vreemd voorwerp dat tijdens de productie een risico zou kunnen vormen, waardoor de gevoeligheid en detectiepercentages aanzienlijk worden verbeterd.

De IX-EN-5592 biedt een nauwkeurige en betrouwbare inspectie van uniforme producten. De IX-GN-5523 ​​biedt nog meer veelzijdigheid bij de inspectie van verpakte en onverpakte producten en beschikt over een geïntegreerde airconditioningunit. De installatie en bediening van beide machines is eenvoudig via gebruiksvriendelijke bedieningselementen op het aanraakscherm. Dankzij het ergonomische ontwerp en de roestvrijstalen constructie zijn de modellen eenvoudig schoon te maken. Bovendien zorgen het algemene ontwerp van de machines en hun kleine voetafdruk ervoor dat ze eenvoudig geïntegreerd kunnen worden, waar ze ook nodig zijn in de productielijn.

Naast het leveren van waardevolle voedselveiligheid en productkwaliteit om de consument gerust te stellen en effectieve merkbescherming te bieden, kan Ishida's x-ray technologie ook een breed scala aan aanvullende kwaliteitscontroles uitvoeren. Deze omvatten het tellen van componenten, het schatten van het gewicht, het controleren van vulniveaus, het meten van de productgrootte en het detecteren van fouten, zoals ontbrekende of kapotte artikelen.

www.ishidaeurope.com