Home Machines Wegen en doseren Ishida Europe introduceert specialistische wegers voor medicinale canabis

Ishida Europe introduceert specialistische wegers voor medicinale canabis

Om de snel groeiende sector voor medicinale cannabis, die naar verwachting in 2024 wereldwijd 32 miljard dollar waard is, te ondersteunen met automatiseringsoplossingen, heeft Ishida twee specialistische multihead wegers geïntroduceerd voor het op hoge snelheid wegen van cannabisbloemen voor farmaceutisch/medicinaal gebruik met een productweggave van vrijwel nul.

Beide modellen, de RV-214-Micro voor ultrakleine doelgewichten van 0,5 tot 20 gram en de RV-214-05 met een weegbereik van 3 tot 50 gram, zijn in staat om tot 100 wegingen per minuut uit te voeren. Ze beschikken over een nieuwe door Ishida ontworpen en vervaardigde loadcell, die wegingen in stappen van slechts 0,01 gram meet voor de RV-214-Micro en 0,025 gram voor de RV-214-05 om ongeëvenaarde nauwkeurigheid bij weegtoepassingen met zeer kleine doelgewichten te verzekeren.

De RV-214-Micro kan deeltjes met een minimale grootte van 0,5 mm verwerken en de RV-214-05 van slechts 1 mm. De hopperafmeting voor elk model is ontworpen het vereiste doelgewicht in één enkele uitvoer te leveren.

De weegeffectiviteit is verder geoptimaliseerd door middel van contactonderdelen van elektrolytisch gepolijst RVS 316 om de aanwas van productafzettingen te minimaliseren.

Beide wegers beschikken over veel van de bestaande geavanceerde functies van de toonaangevende RV-productreeks van Ishida voor precieze weegnauwkeurigheid bij hoge snelheden. Dit zijn onder meer Pulse Width Modulation, waarmee de ‘dispersion table' en ‘radial troughs' automatisch worden afgesteld voor een verbeterde toevoercontrole, Ishida’s unieke drievoudige combinatieberekeningssoftware, die drie optimale gewichtscombinaties berekent, nogmaals controleert en vervolgens de combinatie kiest die het doelgewicht het dichtst benadert in één enkele cyclus en een digitale 5-fasen filter voor snelle, stabiele berekeningen.

Beide modellen zijn uitgerust met een gebruiksvriendelijke 12,1 inch RCU met 200 productvoorinstellingen voor extra bedieningsgemak en kortere omschakeltijden.

Een aanvullend en uniek voordeel van Ishida's RV-productreeks is de functie Anti-Floor Vibration, die trillingsgeluiden op de achtergrond uit de loadcell-berekening verwijdert voor maximale nauwkeurigheid. Het compacte formaat van de RV-214-Micro, die slechts een kwart van de ruimte van een standaard multihead weger nodig heeft, betekent een aanzienlijk kleinere vloerbezetting in verpakkingshallen, wat met name in gecontroleerde ‘white room'-omgevingen een voordeel is.

Om bedrijven met de invoering van Industrie 4.0 te ondersteunen kan het rapportagepakket van Ishida’s remote bewakingssoftware Sentinel gratis worden meegeleverd om bedrijven overal in de wereld direct toegang en inzicht te verschaffen in de prestaties van de wegers.

De nieuwe Ishida multihead wegers voor cannabisbloemen voor farmaceutisch/medicinaal gebruik voldoen beide aan de GMP.

www.ishidaeurope.com