HomeMachinesInspecterenIshida demonstreert inspectiesysteem om merkimago te verbeteren

Ishida demonstreert inspectiesysteem om merkimago te verbeteren

Twee van de nieuwste verpakkingsoplossingen van Ishida – de CCW-AS multiheadweger en het IX-PD X-ray inspectiesysteem – zullen te zien zijn op de stand van het bedrijf op Empack, dat dit jaar van 9 tot en met 11 april plaatsvindt in Gorinchem, Nederland.

Verpakkingen voor merkversterking zijn een vitaal onderdeel van de consumentenervaring om de verkoop in concurrerende markten te handhaven en te verhogen. Doeltreffende weeg- en inspectieapparatuur garandeert de kwaliteit, consistentie en integriteit van producten en verpakkingen, en helpt bij het automatiseren van verpakkingslijnen om hoge operationele efficiëntie en doorvoer te realiseren.

De nieuwe CCW-AS productreeks is specifiek ontworpen voor optimale weegprestaties om de algemene effectiviteit van apparatuur (OEE) verder te verbeteren, met name voor moeilijke producten zoals kleverige items. Tegelijkertijd biedt het model ook grote energiebesparende voordelen.

Eén van de vele prestatieverbeteringen betreft de producttoevoer naar de weeghoppers, met meer controle en meer vermogen voor alle feeders. Dit is met name gunstig voor toepassingen met grote volumes of plakkerige producten. Elk feederkanaal heeft daarnaast een geïntegreerd optisch feedbacksysteem, dat sensoren gebruikt om de productdiepte in realtime te controleren. Daardoor kunnen op elke triller zowel de amplitude als de toevoertijd onafhankelijk van elkaar worden bijgesteld zodat precies de juiste hoeveelheid product naar de weeghoppers wordt gevoerd.

Het resultaat van deze verbeteringen is een hogere efficiëntie met meer beschikbare hoppers voor elke combinatie, wat nog hogere snelheden en grotere nauwkeurigheid oplevert. Dat vermindert de weggave en verhoogt de productie.

Op Empack wordt de waterdichte WP-versie van het 14-kops model getoond, die snel en eenvoudig gereinigd kan worden en ideaal is voor toepassingen met strenge hygiëne-eisen.

Het nieuwe Ishida IX-PD X-ray inspectiesysteem, dat vorig jaar op Interpack werd geïntroduceerd, bevat nieuwe sensor- en beeldverwerkingstechnologie voor de hoogste detectiegevoeligheid. Het kan met uitmuntende nauwkeurigheid ongewenste stoffen met lage dichtheid en van zeer kleine afmetingen detecteren, zodat fabrikanten een hoge productiviteit kunnen handhaven.

In combinatie met Ishida’s eerder bewezen Genetic Algorithm (GA) en dual-energy technologieën produceert de nieuwe machine een scherper beeld in ultrahoge resolutie dan conventionele x-ray systemen. Dit zorgt voor een verbeterde detectie van stoffen met lage dichtheid zoals graten in visfilets, en minuscule ongewenste stoffen zoals rvs-draad. Bovendien kan de IX-PD betrouwbaar ongewenste stoffen detecteren in toepassingen waarbij producten elkaar overlappen of rechtop in een verpakking staan.

Zowel de CCW-AS-214-WP als de IX-PD kunnen deel uitmaken van volledig geïntegreerde verpakkingslijnen op maat, die door Ishida ontworpen worden naar de individuele eisen van de klant.

www.ishidaeurope.com