Home Machines Inspecteren Ishida breidt range X-ray inspectiesystemen uit

Ishida breidt range X-ray inspectiesystemen uit

Ishida Europe heeft haar range X-ray inspectiesystemen uitgebreid met de lancering van de IX-GE-B3034. Dit nieuwe model kan zowel metalen als non-metalen opsporen in producten die zijn verpakt in PET-flessen, tetra packs, carton brick packs en pouches. Uniek aan deze machine is dat deze het product van reeds bestaande transportbanden kan verwijderen en dit hierop terugplaatst na de inspectie. Daardoor kan de IX-GE-B3034 eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande opstellingen zonder veel oponthoud.

Het X-ray systeem biedt een automatische set-up en opwarming binnen 90 seconden. De machine wordt bediend middels een gebruiksvriendelijk 15 inch touchsreen met een Windows XP-systeem. Verder kunnen de gevoeligheidsniveaus kunnen worden gecontroleerd zonder de productinspectie stil te leggen en is een routine-callibratie niet nodig. Bovendien kan de verzamelde data worden opgeslagen voor het opstellen van kwaliteitsrapportages. Eén van de andere opties op de IX-GE-B3034 is een automatische toonhoogtecontrole voor flessen.

Er zijn op deze machine verschillende rejectsystemen beschikbaar. Verder kan de IX-GE-B3034 worden uitgerust met een fill level- en een cap detectionsysteem. Door de gesealde conveyor chamber zijn beschermende gordijnen niet nodig. Bovendien wordt de X-ray direct gestopt als de veiligheid van de chamber niet is gegarandeerd.

De roestvrijstalen constructie van de machine heeft een open raamwerk zodat deze eenvoudig kan worden gereinigd en voldoet aan de eisen van HACCP. Verder heeft de main body IP-65 en de inspectiekamer IP-66.

Jim Bedford, product manager voor X-ray systemen van Ishida Europe: “Dit is een belangrijke ontwikkeling die bijdraagt aan de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen. Doordat er druk ligt op producenten om zoveel mogelijk te produceren, is het steeds belangrijker dat zij effectieve controlesystemen hebben om zeker te weten dat de producten goed zijn. Het gebruik van de IX-GE-B3034 laat richting klanten een bepaalde toewijding zien en zorgt er voor dat de hoge kosten van product recalls kunnen worden vermeden. Hierdoor levert de IX-GE-B3034 een essentiële bijdrage aan het beschermen van de merkreputatie van onze klanten.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.com.