Een controleweger van Ishida levert hoge snelheden, gebruiksgemak en uitstekende betrouwbaarheid bij de definitieve gewichtscontrole van multipacks met mueslirepen en koekjes van de toonaangevende Nederlandse fabrikant Ravensbergen Food.

De DACS-G bereikt snelheden van 150 verpakkingen per minuut met twee mueslirepen in drie, vier, vijf of zes multipacks en ongeveer 98 verpakkingen per minuut voor de traditionele ‘Rounds'-koekjes met maximaal acht items per verpakking. Doordat de checkweger een topsnelheid van 160 verpakkingen per minuut heeft, wordt de prestatie van de lijn bepaald door de geautomatiseerde casepacker die de multipacks in retail-ready-trays plaatst.

De flexibiliteit van de installatie biedt het bijkomende voordeel dat, als er een probleem is met de casepacker, de transportband naar de DACS-G kan fungeren als een buffer om de verpakkingen tijdelijk op te vangen. De transportband kan dan worden vertraagd om de betreffende verpakkingen geleidelijk vrij te geven als de lijn weer volledig operationeel is. Met het snelheidsvermogen van de checkweger kunnen deze verpakkingen vervolgens weer snel worden verwerkt.

De DACS-G is uitgerust met zowel een Reject Confirmation- en IDCS (Ishida Data Capture System)-functie. De Reject Confirmation-functie bevat een sensor in de uitwerpbak die elke door het luchstootsysteem van de transportband verwijderde verpakking detecteert. Dit is een specifieke eis van Britse retailers.

De IDCS-functie biedt waardevolle productinformatie die op afstand kan worden bekeken. Dit stelt Ravensbergen Food in staat om de algehele efficiëntie van de lijn te beoordelen en, indien nodig, aanpassingen door te voeren om de verpakkingsoperatie te verbeteren.

Ravensbergen Food meldt dat de DACS-G gemakkelijk te gebruiken is, met snelle instelling dankzij het intuïtieve aanraakscherm, waardoor snel verschillende verpakkingsvereisten uit het menu kunnen worden opgeroepen. “We zijn erg onder de indruk van de controleweger, zowel qua prestaties als betrouwbaarheid, en ook met de uitstekende service en ondersteuning die we vanuit Ishida hebben ontvangen”, zegt Jeroen Volwater, Technical Support bij Ravensbergen Food.

Nu onderdeel van de Zwitserse groep Haco, blijft Ravensbergen investeren in haar activiteiten om aan de groeiende vraag naar haar producten in heel Europa te voldoen en heeft het ambitieuze plannen voor verdere uitbreiding. “Als we nog een controleweger nodig hebben, zullen we zeker een beroep doen op Ishida”, concludeert Jeroen Volwater.

www.ishidaeurope.com