HomeDossiersDuurzaamheidIshida biedt snelheid en productiviteit met nieuwe bagmaker voor snacks

Ishida biedt snelheid en productiviteit met nieuwe bagmaker voor snacks

Ishida heeft een Inspira VFFS-bagmaker voor snacks geïntroduceerd die een hoge mate van productiviteit, systeemefficiëntie en verpakkingskwaliteit biedt. De kleinere milieu-impact van de machine verbetert de werkomstandigheden voor operators. De nieuwe bagmaker is beschikbaar in uitvoeringen met zowel intermitterende als roterende beweging, met maximale productiesnelheden van 120 zakken per minuut voor de intermitterende versie en meer dan 200 zakken per minuut voor de roterende versie. De machine realiseert een Overall Equipment Effectiveness (OEE) van meer dan 99 procent.

De Inspira beschikt over verbeterde motor- en aandrijftechnologie die de positionele regeling van de sealbekken op het sealpunt verbetert. Voor een consistente verpakkingskwaliteit is Ishida's roterende band-technologie voor achterseals, die voor een uitstekende kwaliteit seals aan de achterkant van verpakkingen zorgt, verder geautomatiseerd, wat de kans op handmatige fouten vermindert.

De machine beschikt over functies zoals automatische foliecentrering en aanpassing van de foliespanning, foliebeheer met automatisch snijden en nieuwe geautomatiseerde luchtvul techniek, die de verpakkingsdikte optimaliseert voor geautomatiseerd case-packen verderop in de lijn. Doordat het folietraject vanaf de printer tot de sealbekken is verkort, wordt er nog minder folie verspild.

De nieuwe modellen bieden een grotere keuze uit zakformaten met een minimale zakbreedte van slechts 50 mm, evenals een grotere keuze uit foliespoelgewichten tot maximaal 50 kg. Een groot touchscreen van 15,3 inch biedt een intuïtieve HMI (Human-Machine Interface) als onderdeel van een verbeterde strategie voor intelligent ‘visueel beheer', ontwikkeld om de productiviteit van operators te verhogen. Op die manier kunnen diverse automatische aanpassingsfuncties eenvoudig worden ingesteld, zoals positionering van de printer, aanpassing van de former-roller, N2-gasstroombeheer en het centreren van folierollen, gesynchroniseerd met de instellingen van het relevante productrecept om fouten door operators te voorkomen.

De bagmaker kan in totaal 500 keer worden voorgeprogrammeerd om automatisch tussen alle relevante instellingen te wisselen, en de machine kan geïntegreerde apparatuur van Ishida in de lijn opnemen om productwisselingen nog sneller uit te voeren. De Inspira heeft een nieuwe, open constructie, die snel en eenvoudig toegang biedt voor productwisselingen en onderhoud. De constructie van 304 roestvast staal minimaliseert het risico op roest, dat zich als gevolg van een combinatie van continue blootstelling aan kruiden en specerijen en grondige reinigingsprocedures kan vormen.

De bagmaker beschikt ook over de nieuwste technologieën om het energie- en luchtverbruik te beperken voor een beter milieuprofiel. Bij het intermitterende model is bijvoorbeeld het energieverbruik in de stand-by modus omlaag gebracht met 24,8 procent en wanneer de machine in bedrijf is met 16,8 procent. Een verlaging van 20,7 dB in geluidsoverlast tijdens de productie maakt het werk voor operators prettiger.

De Inspira is onderdeel van Ishida's toonaangevende iTPS (integrated Total Packing System), dat de geïntegreerde werking met multihead wegers, vrije val metaaldetectors, printers, sealtesters, controlewegers en casepackers van Ishida ondersteunt. Het resulteert is een complete verpakkingsoplossing voor snacks, die de efficiëntie van de lijn en de verpakkingskwaliteit maximaliseert.

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.com.