HomeNieuwsIshida’s nauwkeurigheid staat centraal bij oplossing BRN

Ishida’s nauwkeurigheid staat centraal bij oplossing BRN

ishida-fribona-1

Een Ishida CCW-RS-210W multiheadweger staat centraal in de nieuwe verpakkingslijn die door BRN, de agent van Ishida in België, is ontworpen voor Fribona, een producent van diepvriesproducten uit Oostkamp bij Brugge, België. De lijn biedt een hogere output, een verbeterde nauwkeurigheid en minder “give away” voor een assortiment van kant-en-klare diepvriesmaaltijden en garnituren.

ishida-logoEen bestaand lineair weegsysteem dat niet in staat was de vereiste normen op het gebied van nauwkeurigheid en efficiency te bereiken, is vervangen door de nieuwe lijn.

De producten die worden gewogen bestaan hoofdzakelijk uit kant-en-klaar maaltijden met verschillende ingrediënten, zoals paella, farfalle met kip, spirelli-ham-kaas broccoli, of individuele items zoals aardappelkroketjes en kalkoennuggets.

Vanwege het hoge gewicht van ieder ingrediënt was de give away met de oude methode onaanvaardbaar groot. Met de introductie van de nieuwe Ishida is de totale give away verminderd tot tussen 0,5% en 1%, afhankelijk van de productgrootte. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op, terwijl de lijn bovendien ook hogere snelheden bereikt en een uitstekende betrouwbaarheid en duurzaamheid biedt.

De 10-kops RS-weger is een mid-range model van Ishida dat dankzij de nieuwste combinatieberekeningshardware en -software snelheden bereikt die niet door de top-modellen van de concurrent kunnen worden geëvenaard. De RS-technologie kan tijdens iedere weegcyclus met uiterst precieze nauwkeurigheid een groter aantal gewichtscombinaties beschikbaar stellen. Dit betekent dat de weger zelden of nooit een gewicht hoeft te selecteren dat buiten het opgegeven bereik ligt. Dit helpt om binnen minimale marges steeds in iedere zak hetzelfde gewicht aan product te leveren.

Doelgewichten lopen uiteen van 300g tot 2,5kg. Voor de verpakkingen van 300g werkt de lijn nu drie keer sneller dan het oude systeem. Fribona meldt ook dat de Ishida-weger in staat is een veel breder assortiment producten te verwerken.

ishida-fribona-2Het RS-model bij Fribona beschikt naast een waterbestendige constructie en speciale vlakke oppervlakken ook over een speciale luchtdroger en lagers, die zijn ontworpen om producten in een constante omgevingstemperatuur van -18°C te verwerken.

Ter aanvulling op de weger van Ishida, omvat de door BRN ontworpen lijn ook een lift / tipper om het product naar de verpakkingslijn op te voeren, een band vanuit de vriestunnel om het product naar de weger te transporteren, een wegerbordes en een gereviseerde Rovema verticale FFS-machine. BRN had de supervisie over het gehele installatieproces om de volledige integratie te bewerkstelligen voor efficiënte lijnprestaties en een optimale doorvoer.

“We zijn bijzonder tevreden over de oplossing van BRN”, aldus Patricia Adriaens van Fribona. “De weger van Ishida is zowel betrouwbaar als uiterst nauwkeurig en heeft ons in staat gesteld aanzienlijke kostenbesparingen in het verpakkingsproces te creëren. Ook het feit dat de gehele lijn via één enkele leverancier is geleverd, is van onschatbare waarde gebleken. De ondersteuning die we nog steeds van hen krijgen is uitstekend.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.

Bron: Nieuwsbrief Ishida