HomeThema'sEmpack Den Bosch 2012Is er een duurzame ontwikkeling van het internetwinkelen mogelijk zonder innovatieve verpakkingen?

Is er een duurzame ontwikkeling van het internetwinkelen mogelijk zonder innovatieve verpakkingen?

Tijdens de Verpakkingsbattle, die werd vorige week werd gehouden tijdens de Empack in Den Bosch, werd er door Dick de Koning van Budelpack en Caroli Buitenhuis van Green Serendipity gedebatteerd over de stelling of er een duurzame ontwikkeling van het internetwinkelen mogelijk is zonder innovatieve verpakkingen.

Bekijk deze video…

Caroli Buitenhuis stelde dat er onvoldoende innovatieve verpakkingen zijn voor internetwinkeliers, iets waar Dick de Koning het niet met haar over eens was. Hij stelde bovendien dat internetwinkelen per definitie geen duurzaam karakter heeft omdat er aan de logistieke kant veel meer bewegingen zijn.

Bekijk deze video…

Bekijk de video en oordeel zelf of er voldoende innovatieve verpakkingen zijn, of internetwinkelen een duurzaam karakter heeft en of een duurzame ontwikkeling van het internetwinkelen alleen mogelijk is middels innovatieve verpakkingen. Van de aanwezigen in de Empack Arena vond in ieder geval een meerderheid dat innovatieve verpakkingen een bijdrage leveren aan het duurzaamheidaspect van het internetwinkelen.