HomeNieuwsBedrijven en personenInvesteringsmaatschappij faciliteert verdere groei Rolan Robotics

Investeringsmaatschappij faciliteert verdere groei Rolan Robotics

De aandeelhouders van Rolan Robotics, bestaande uit de huidige DGA en oprichter Hans Stam en twee senior managers, hebben de meerderheid van de aandelen verkocht aan Ox. De investeringsmaatschappij heeft in Rolan Robotics een belang genomen met als doel de onderneming te ondersteunen en te begeleiden bij het realiseren van haar groeiambities. Dit door onder andere capaciteit en competenties uit te breiden bij het ontwikkelen en leveren van ‘best-in-class' robotsystemen. Met deze voor Rolan Robotics belangrijke stap voorwaarts kan de verdere groei vorm krijgen, met behoud van de kwaliteit en de bijbehorende dienstverlening die klanten gewend zijn.

Rolan Robotics uit Zwaag is al meer dan vijftien jaar toonaangevend op het gebied van las- en generieke handlingrobots in de markt voor industriële automatisering. Klanten van Rolan Robotics zijn actief in diverse sectoren zoals onder andere de metaalverwerkende industrie en de food- en agrisector. De onderneming realiseert een omzet van ongeveer zeven miljoen euro en telt 35 medewerkers.

“De betrokkenheid van Ox. is gericht op het faciliteren van verdere groei van Rolan Robotics, met behoudt van hetgeen er in de afgelopen vijftien jaar is opgebouwd. Vandaar dat ik ook graag betrokken blijf in de volgende fase van ontwikkeling van ons bedrijf”, aldus Hans Stam, DGA Rolan Robotics.

Dirk Jan Renee, partner bij Ox., voegt toe: “We zien in Rolan Robotics een onderneming met veel potentieel in de aantrekkelijke markt van industriële robotsystemen. Het bedrijf heeft op eigen kracht reeds twee keer een nominatie FD Gazelle Award (2008 en 2017) in de wacht gesleept, en het is onze ambitie de onderneming verder te professionaliseren en uit te bouwen, zodat er in de toekomst wellicht nog meer in het verschiet liggen. Uiteraard met behoud van hetgeen waar we goed in zijn, het verkopen, ontwikkelen, implementeren en onderhouden van robotsystemen.”

Kijk voor meer informatie op www.rolan-robotics.nl.