HomeNieuwsBedrijven en personenInvesteringsgroep Aurelius doet derde overname in verpakkingssector

Investeringsgroep Aurelius doet derde overname in verpakkingssector

De investeringsgroep Aurelius Equity Opportunities kondigt de overname van Abelan Board Industrial aan. Abelan opereert vanuit Zuid-Europa en is een belangrijke producent van ‘core board' en ‘solid board' verpakkingen. Het vertegenwoordigt de derde overname van Aurelius in de Europese verpakkingssector sinds 2015. Het zal de activiteiten van de groep op de verpakkingsmarkt verder versterken door synergie te bewerkstelligen met Solidus Solutions, een bestaande ‘portfolio company' van Aurelius.

Abelan werd opgericht in 1911 en heeft haar hoofdkantoor in San Andrés in Noord-Spanje. Op de drie productievestigingen in Spanje en Frankrijk zijn ongeveer 250 mensen werkzaam. De vestigingen zullen in 2017 naar verwachting een omzet van ongeveer 70 miljoen euro genereren.

De huidige Managing Director van Abelan, Simón Roda, blijft het bedrijf leiden. Na afronding van de overeenkomst zullen de activiteiten van Abelan worden gecombineerd met die van Solidus Solutions, een toonaangevende producent van ‘graphic board', ‘solid board' en ‘solid board' verpakkingen. De transactie zal leiden tot een potentiële synergie tussen productie, inkoop en verkoop met Solidus Solutions, dat al een aanzienlijk marktaandeel in Europa heeft. Bij Solidus Solutions werken bijna 1.000 medewerkers in vier karton- en vier verpakkingsfabrieken in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Ook heeft de groep verkoopkantoren in Frankrijk en Noorwegen.

De overname van het Spaanse Abelan zal het aandeel van Solidus in de Zuid-Europese markten versterken waardoor Solidus een belangrijke speler zal worden op het gebied van ‘solid board' en ‘solid board' verpakkingen. Richard Houben, CEO Solidus Solutions, verklaart nader: “We zijn verheugd de overname van het Spaanse Abelan aan te kondigen. Deze strategische acquisitie stelt Solidus in staat om haar service naar klanten toe verder te optimaliseren, een breder productportfolio aan te bieden en haar pan-Europese groei te versnellen.”

Kijk voor meer informatie op www.aurelius.com.