HomeNieuwsBeurzen en evenementenInterpack werkt samen met World Packaging Organisation

Interpack werkt samen met World Packaging Organisation

Interpack werkt in de aanloop naar de komende editie van 's werelds belangrijkste evenement voor de verpakkingsbranche en de aanverwante procesindustrie, die van 4 tot en met 10 mei 2017 plaatsvindt, samen met de World Packaging Organisation (WPO). In het kader van deze samenwerking heeft de WPO haar gerenommeerde WorldStar Award met de categorie ‘SAVE FOOD Packaging Awards' uitgebreid. Het concept van de WorldStar Awards onderscheidt best-practice-voorbeelden die zich op nationaal niveau al hebben bewezen en presenteert deze tijdens een prijsuitreiking op interpack 2017.

“We bieden de WorldStar Awards een platform die eer doet aan deze gerenommeerde prijzen. Per slot van rekening is er wereldwijd geen ander evenement met een zo hoge innovatiegraad en internationaliteit als interpack”, aldus Bernd Jablonowski, Global Portfolio Director Packaging & Processing van Messe Düsseldorf.

“We zijn blij het idee van SAVE FOOD met een award te kunnen ondersteunen. Een goede verpakking kan immers een wezenlijke bijdrage leveren bij het tegengaan van levensmiddelenverlies en –verspilling”, benadrukt Dr. Johannes Bergmair, Vice President Sustainability & Food Safety van de WPO.

De SAVE FOOD Packaging Awards onderscheiden verpakkingsoplossingen die uitblinken in het reduceren van levensmiddelenverlies- en verspilling, bijvoorbeeld door een verlenging van de ‘shelf life' van verpakte producten of door slimme concepten voor de portionering, respectievelijk het conserveren van resten na het openen van een levensmiddelverpakking. Bij de beoordelingen van de deelnemers wordt ook gekeken naar hoe duurzaam de productie van de verpakking is en of er zo weinig mogelijk verpakkingsmiddelen worden ingezet. In totaal zijn er organisaties uit meer dan vijftien landen – waaronder uit Afrika en het Nabije Oosten – bij de uitreiking van de awards betrokken. Deze onderscheiden in de aanloop naar interpack 2017 nationale winnaars in verschillende categorieën. Zo zijn er onder meer verpakkingen voor de retail en het transport onderscheiden.

De nationale winnaars komen dan op interpack 2017 voor de WorldStar Award in de categorie SAVE FOOD tegen elkaar uit en zullen bij de speciale tentoonstelling ‘innovationparc' te zien zijn, welke na 2014 opnieuw het thema SAVE FOOD centraal stelt.

Kijk voor meer informatie op www.interpack.com.