HomeNieuwsBeurzen en evenementenInterpack verwacht veel spannende en uiterst veelzijdige innovaties

Interpack verwacht veel spannende en uiterst veelzijdige innovaties

De verpakkingsindustrie is onderhevig aan continue veranderingen en sterk afhankelijk van bijvoorbeeld maatschappelijke factoren. Friedberg Klefenz, de voorzitter van Interpack 2017, is als voormalig topman van Bosch Packaging Technology bekend met al deze facetten. Onlangs verscheen op de website van Interpack een uitgebreid interview met Friedberg Klefenz en hierin vertelt hij over interessante feiten uit de verpakkingsindustrie en belicht hij welke thema's op Interpack van fundamenteel belang zijn.

Van 4 t/m 10 mei vindt in Düsseldorf Interpack 2017 plaats, de internationale hotspot voor de verpakkingsindustrie en de aanverwante procesindustrie. Als voorzitter van Interpack 2017 houdt Friedbert Klefenz nauwlettend in de gaten welke oplossingen hun stempel verdienen op de beurs. “Ik verwacht dat we veel spannende innovaties uit alle sectoren van de industrie zullen gaan zien op Interpack 2017. Interpack wordt door bedrijven namelijk beschouwd als hét moment om nieuwigheden en innovaties te laten zien. Industriële afnemers ervaren een dynamische groei in de hele wereld en vereisen state-of-the-art technologie die aan hun eisen voldoet. De innovaties zullen dan ook uiterst veelzijdig zijn en zullen gericht zijn op efficiënte en flexibiliteit, veiligheid en kwaliteit en het efficiënt gebruikmaken van hulpbronnen”, vertelt Friedberg Klefenz.

In het interview legt Friedberg Klefenz ook uit waarom het loont om algemene economische veranderingen in oog te houden tijdens de ontwikkeling van verpakkingsconcepten. Friedberg Klefenz: “Ontwikkelingen in de wereldeconomie hebben een belangrijke invloed op de verpakkingsindustrie. In een bloeiende economie is er bijvoorbeeld een grotere vraag naar goederen en hierdoor zullen meer producten verpakt moeten worden. De voedingsindustrie is een mooi voorbeeld van een sector die een zeer dynamische groei kent. Door de stijging van het gemiddelde inkomen is er meer vraag naar voorverpakte levensmiddelen. Hierdoor moeten lokale producenten uitbreiden en moderniseren.”

“Aan de andere kant worden we, vooral in westerse geïndustrialiseerde landen, geconfronteerd met een maatschappelijke verandering naar meer eenpersoonshuishoudens. Hierdoor is er een toenemende behoefte aan kleinere voorverpakte eenheden en een breed scala aan producten. Kleinere en dus meer vraaggerichte verpakkingen voor kleine huishoudens zijn ook een eenvoudige manier om voedselverspilling tegen te gaan. Een andere benadering is de moderne verwerking en verpakkingstechnologieën om de houdbaarheid van levensmiddelen te vergroten. Al deze aspecten komen aan bod tijdens Special Show innovationparc met als thema SAVE-FOOD.”

Klik hier om het hele interview te lezen…

Kijk voor meer informatie op www.interpack.com.