HomeNieuwsBeurzen en evenementenInterpack 2023 trekt 143.000 bezoekers van over de hele wereld

Interpack 2023 trekt 143.000 bezoekers van over de hele wereld

Voor de wereldwijde verpakkingssector was er van 4 t/m 10 mei maar één ‘place to be': Interpack in Düsseldorf. Onder de noemer ‘Welcome Home' verwelkomde de beurs bezoekers van over de hele wereld. De vreugde om eindelijk samen te komen als industrie was groot.

Het leverde wat het beloofde en overtrof de verwachtingen van de exposanten: 's werelds grootste en meest relevante verpakkingsbeurs zette opnieuw de norm van 4 t/m 10 mei, verbond de industrie op mondiaal niveau en fungeerde als zowel een marktplaats als een content hub. Bezoekers uit 155 landen, velen met vaste koopintenties, kwamen naar Interpack 2023. 2.807 exposanten toonden met hun technologieën en oplossingen de kracht en creativiteit van de verpakkingsindustrie. Wat goed te zien was, waren de vele impulsen, ideeën en concrete businessdeals die de komende jaren geïmplementeerd gaan worden.

Aan het einde van de beurs zegt Bernd Jablonowski, Executive Director van Messe Düsseldorf: “Met Interpack konden we eindelijk weer een van de belangrijkste evenementen van de Messe Düsseldorf houden. Het heeft op indrukwekkende wijze verslag uitgebracht en zijn positie als het wereldwijde platform voor de uitwisseling tussen alle spelers in de verpakkingssector, aanverwante procesindustrieën en alle gebruikersindustrieën versterkt. Onze doelstellingen werden ruimschoots overtroffen.”

Alles bij elkaar circa 143.000 bezoekers kwamen naar Interpack in Düsseldorf, waarvan twee derde uit het buitenland. Naast veel Europese landen waren de grootste bezoekende landen India, Japan en de VS. Ongeveer 75% van de bezoekers kwam uit het midden- of topmanagement.

‘Eindelijk Interpacken' was een veelgehoorde uitdrukking in de gangen, want na een pauze van zes jaar kon de grote gemeenschap elkaar eindelijk weer persoonlijk ontmoeten. En dat zag je terug in de blijdschap op de gezichten van de mensen. “Interpack 2023 zal ons nog lang bijblijven – zowel zakelijk als persoonlijk”, zegt directeur Thomas Dohse na zeven beursdagen en voegt toe: “De stemming in de hallen was geweldig en de interculturele uitwisseling verrijkend voor alle partijen. Het was weer gewoon uniek.”

Dit werd onderstreept door de positieve feedback van bezoekers, waarvan 96% aangaf hun beursdoelstellingen te hebben behaald. Even tevreden waren de exposanten wiens verwachtingen vele malen waren overtroffen. “We danken Messe Düsseldorf voor de uitstekende organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat ik namens alle bedrijven hier spreek. Interpack 2023 is gewoon een must voor leveranciers en gebruikers van over de hele wereld om ervaringen uit te wisselen en zaken te doen”, zegt Markus Rustler, President van Interpack 2023, aan het einde van het evenement.

www.interpack.com