HomeNieuwsBeurzen en evenementenInternationale vakbeurs vleesindustrie IFFA een succes

Internationale vakbeurs vleesindustrie IFFA een succes

iffa-2010-3

IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie welke van 8 tot en met 13 mei werd gehouden, was volgens beursorganisator Messe Frankfurt een succes. Ook standhouders toonden zich (erg) tevreden. “De juiste mensen waren er.” Ruim 58.000 vakmensen bezochten de beurs, circa 3.000 minder dan de vorige editie in 2007. Deze kwamen uit 130 landen, waarvan 59% van buiten Duitsland (2007: 47%). Oorzaak voor de dalende (Duitse) belangstelling is de sterke concentratie in Duitsland bij zowel slagers, handel als industrie.

Crisis

iffa-logo“De resultaten en stemming op de beursvloer laten er geen twijfel over bestaan dat de crisis voorbij is”, aldus een wel zeer optimistische Detlef Braun, lid van de raad van bestuur van Messe Frankfurt. “Begin dit jaar leek de stemming om te slaan en op de beurs is dat beeld meer dan bevestigd”, verwoordde een standhouder zijn ervaring.

Interesse

Eenderde (32%) van de bezoekers bezocht de beurs om zich te informeren over nieuwe machines voor vleesverwerking en verpakken. Ook voor kruiden, additieven en aroma’s was de belangstelling groot (30%), gevolgd door slagerijbenodigdheden (26%) en slachtapparatuur (22%) en automatisering (20%).

2013

De volgende editie van IFFA zal in 2013 van 4 tot en met 8 mei in Frankfurt worden gehouden.

iffa-2010-4

Kijk voor meer informatie op iffa.messefrankfurt.com.

Bron: VMT Online (www.vmt.nl)
Foto's: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jochen Günther