HomeNieuwsIntelligente verpakkingssticker verlengt versheid

Intelligente verpakkingssticker verlengt versheid

De nieuwe zuurstof absorberende FreshCare sticker moet een einde gaan maken aan bederf door restzuurstof in foodverpakkingen. Rond oktober wil producent O2Control de eerste producten voorzien van de nieuwe verpakkingstechniek.

freshcare-logoDe intelligente sticker neemt, na verpakking van een product, alle restzuurstof in zich op en voorkomt hierdoor bederf en kleur of smaakafwijkingen bij versproducten. Volgens managing director van 02Control Hoyke Sillevis Smit zijn de contacten met Nederlandse retailers en producenten in een vergevorderd stadium. “De sticker heeft een uitgebreide meerwaarde voor vooral versproducten. De houdbaarheidsdatum kan in sommige gevallen worden verlengd en het stopt de kans op schimmel volledig. Ook kan de toevoeging van conserveringsmiddelen worden teruggedrongen.”

Derving van vers kan zo worden tegengegaan. “Veel vleeswaren worden door verkleuring al veel te snel weggegooid. Doordat de sticker het product vers houdt en dit proces uitsluit, kan het supermarkten al snel veel geld opleveren.”

De sticker ligt in het verlengde van de in Azië veelvuldig gebruikte zuurstofbinders. “Daar werd de techniek echter gebruikt in de vorm van een loszwevend zakje. Dat sloeg hier moeilijk aan. Door deze nieuwe implementatie zijn retailers en producenten enorm enthousiast.”

Kijk voor meer informatie op www.freshcare.eu.

Bron: Levensmiddelenkrant