HomeNieuwsIntelligente pasteurizator Tetra Pak bespaart op water en energie

Intelligente pasteurizator Tetra Pak bespaart op water en energie

Tetra Pak heeft een intelligent pasteurisatiesysteem voor dranken ontwikkeld. De Tetra Therm Aseptic Drink pasteurizer bespaart tot 80% op watergebruik en 30% op energie en beperkt het productverlies tot wel 30%, in vergelijking met andere oplossingen die op de markt zijn, stelt Tetra Pak. De Tetra Therm Aseptic Drink is zojuist gelanceerd en bestaat uit een kosten-efficiënte en flexibele unit voor verwerking van een brede reeks dranken. “Met de nieuwe unit willen we voor klanten een probleemloze werking bereiken”, zegt directeur Sam Strömerstén van Tetra Pak Processing Systems.

“Elke unit kan op maat worden aangepast aan de klant. Elke unit is ontwikkeld voor gemakkelijke en gedegen reiniging. Een zelf-diagnose systeem zorgt voor optimale werking.”

De nieuwe generatie pasteurisatiesystemen zijn geschikt voor fruitsappen en – nectars, theedranken en andere waterige dranken inclusief “wellness” dranken met waardevolle gevoelige ingrediënten.

De nieuwe pasteurizatoren zijn ook compatibel met het Tetra PlantMaster control system waarin intelligente functies zoals full traceability, batch control en het vastleggen van alle gedane handelingen.

Belangrijke vernieuwingen zijn een nieuwe balanstank, warmtewisselaars en ontluchters die het water- en energieverbruik sterk reduceren. Door het nieuwe koelcircuit in de ontluchter en het gesloten watersysteem voor de vacuumpomp wordt het watergebruik met maximaal 80% gereduceerd.

De nieuwe Tetra Therm Aseptic Drink is een goed voorbeeld van de zogenoemde Tetra Vertenso beverage production solutions. Dit is de nieuwe naam van Tetra Pak voor de expertise om op de klant aangepaste componenten en lijnen te leveren.

Bron: FoodHolland