HomeNieuwsInnovia Films ontwikkelt duurzame en niet krakende chipszak

Innovia Films ontwikkelt duurzame en niet krakende chipszak

boulder

Opnieuw komt in Noord-Amerika een chipsproducent met een duurzame, composteerbare chipsverpakking op de markt. Het gaat om een zak op basis van cellulosemateriaal die niet zou kraken. Eerder kreeg de zak van Frito Lay veel kritiek omdat deze te veel herrie maakt. Boulder Canyon Natural Foods verpakt zijn All Natural Kettle Cooked Potato Chips-lijn in een gemetalliseerde zak, gemaakt van cellulosemateriaal uit hernieuwbare houtpulp afkomstig van FSC-gecertificeerde plantages. De verpakking is ontwikkeld op basis van NatureFlex NKM van Innovia Films in samenwerking met converter Genpak. Het is de eerste maal dat NatureFlex voor deze toepassing wordt gebruikt.

innovia-films-logoGoede eigenschappen

Volgens de ontwikkelaars heeft de verpakking uitstekende prestatiekarakteristieken door goede vocht-, gas- en lichtbarrière-eigenschappen. Daarbij zijn er geen concessies gedaan ten aanzien van de glans, antistatische eigenschappen en is de zak bestand tegen vet en olie.

Geen herrie

De nieuwe chipszak ziet er niet alleen uit en voelt als de traditionele (niet-composteerbare) chipsverpakking, maar heeft volgens de fabrikant ook hetzelfde ‘geluid'. Een belangrijk aspect, want Pepsico-dochter Frito Lay kreeg om die reden veel kritiek op zijn nieuwe duurzame chipszak. Volgens consumenten kraakte de zak veel te hard. Op Facebook en YouTube had de nieuwe PLA zak voor SunChips het zwaar te verduren. Het leidde tot een terugval in de chipsverkoop. Frito Lay zou inmiddels bezig zijn een ‘stillere’ variant te ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie op www.innoviafilms.com.

Bron: VMT (www.vmt.nl)