HomeNieuwsInnovatieve Eco Tray van Smurfit Kappa bekroond

Innovatieve Eco Tray van Smurfit Kappa bekroond

Onlangs heeft Smurfit Kappa de PPI (Pulp & Paper International) Award in de categorie ‘Vooruitgang en innovatie in duurzame verpakkingen' ontvangen voor de Eco Tray, een golfkartonnen tray die een alternatief biedt voor de traditionele polystyrene en plastic trays. De winnaars werden bekend gemaakt tijdens het Awards diner in Brussel.

Terwijl de consumentenverapkkingen in de groente- en fruitsector altijd werd gedomineerd door polystyrene trays, heeft Smurfit Kappa een thermo formed golfkartonnen oplossing ontwikkeld, die zowel in deze als andere sectoren kan worden toegepast. De Eco Tray is 100% recyclebaar, optimaliseert opslagruimte en zorgt voor besparingen op de CO2 uitstoot. Bovendien kan de tray vanwege de mogelijkheden voor flexografische print, print in hoge kwaliteit en pre-print volledig worden aangepast aan de wensen van de klant.

Gary McGann, Group CEO van Smurfit Kappa: “Ik wil het ontwerpteam van Smurfit Kappa feliciteren met het winnen van deze PPI Award. Dit bevestigt onze constante commintment om onze klanten te voorzien van duurzame verpakkingen. De Eco Tray is een uitstekend voorbeeld van hoe de expertise en ervaring van onze werknemers bij Smurfit Kappa kan resulteren in innovatieve verpakkingsoplossingen met duidelijke voordelen voor het milieu.”

Kijk voor meer informatie op www.smurfitkappa.com.