HomeDossiersDuurzaamheidInnovatieproject: meer mogelijkheden voor composteerbare verpakkingen

Innovatieproject: meer mogelijkheden voor composteerbare verpakkingen

composteerbaarOp dinsdag 18 januari 2011 vond de kick-off meeting van het BCPN-project Composteerbare Verpakkingen plaats bij Nedupack Thermoforming in Rheden. In dit project werken vier bedrijven samen met het NVC Nederlands Verpakkingscentrum aan het verbeteren van het gebruik van composteerbare kunststoffen in verpakkingen. Naast Nedupack Thermoforming nemen ook Bio4Pack, Plastics2Pack en Flevostar Dronten deel aan dit project van de Belangenvereniging composteerbare producten Nederland (BCPN). Het BCPN-project Composteerbare Verpakkingen maakt onderdeel uit van het Innovatie Prestatie Contract Bioplastics, dat loopt tot en met 2012.

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat kennisoverdracht een belangrijke schakel is in het laten slagen van het project. Om een helder overzicht te krijgen van de bestaande kennis over het gebruik van composteerbare verpakkingen, zal een enquête verspreid worden onder het verpakkende bedrijfsleven. Met de resultaten van deze enquête wordt gewerkt aan het verbeteren van de informatievoorziening. Daarnaast zullen de uitkomsten ook gebruikt worden om het ontwikkelen van een cursus over het gebruik van composteerbare verpakkingen te ondersteunen. Parallel hieraan wordt door de deelnemende bedrijven onderzoek verricht naar verschillende aspecten van composteerbare verpakkingen, zoals de invloed op de houdbaarheid van producten en de verwerkbaarheid op de verpakkingslijn.

Heeft u interesse in deelname aan de enquête of wilt u meer informatie over het project, dan kunt u contact opnemen met: