HomeThema'sMacropak 2010Innovatief palletloos verpakken gepresenteerd op Macropak

Innovatief palletloos verpakken gepresenteerd op Macropak

mollersMoellers Maschinefabrik uit Beckum presenteert op Macropak 2010 voor het eerst op Nederlandse bodem het innovatieve palletloos verpakken van zakgoed, cans, dozen, bouwmaterialen, etc. en niet zonder succes. Vele bezoekers aan Macropak hebben inmiddels de weg naar de gecombineerde stand van Möllers en haar Benelux vertegenwoording 12Pack gevonden.

Het palletloze omgekeerde hoesverpakkingssysteem heeft meervoudige voordelen t.o.v. het gevestigde eindverpakkingssystemen – met zowel voordelen voor producent als ook ontvanger.

12pack-logoDe transportpalletverpakking lijkt een onvervangbaar element in de supply chain voor het efficiënt distribueren van goederen. De pallets zijn echter een hoge kostenfactor in het logistieke systeem. Of er nu wegwerp-, herbruikbare- of pool pallets worden gebruikt de kosten zijn hoog. Daarnaast zijn ook de kosten voor opslag- en transport van lege pallets significant.

De functionaliteit echter van pallets zijn echter gelimiteerd. Pallet ladingen moeten nog extra worden gezekerd en eventueel worden voorzien van een bescherming tegen invloeden van buitenaf. Een extra rekwikkel-, krimphoes- of rekhoesverpakking is derhalve noodzakelijk.

Daarnaast beïnvloeden de pallets het totale beladingsgewicht en -volume door eigengewicht en omvang.

Het Moellers palletloze omgekeerde rekhoes eindverpakkingssysteem is het superieure alternatief voor vele van bovenstaande toepassingen. Met voordelen die nog verder gaan dan alleen een aanzienlijke kostenbesparing.

Enkele voordelen:

  • 12pack-2Eliminatie van alle palletkosten
  • Zeer stabiele ladingzekering
  • Waterdichte eindverpakking voor buitenopslag
  • Productbescherming tegen diefstal en vervuiling
  • Milieuvriendelijke recyclebare verpakking
  • Energie en folie consumptie reductie
  • Capaciteitsverhogend
  • Maximale efficiëntcy

12pack-1

Macropak 2010 – Stand 09.A006 en 09.A007

Kijk voor meer informatie op www.12pack.nl.