HomeNieuwsInnovatie met suikerriet verduurzaamt succes Moonen Natural Hot Cup

Innovatie met suikerriet verduurzaamt succes Moonen Natural Hot Cup

moonen-logoMoonen Packaging introduceert de nieuwe generatie van de Moonen Natural Hot Cup. Uniek aan deze nieuwe duurzame koffiebeker is het gebruik van suikerrietpapier, in plaats van FSC-papier. De grondstof suikerriet én de coating aan de binnenzijde zijn hernieuwbaar en composteerbaar. Omdat de milieuvriendelijke beker bovendien bedrukt kan worden met inkt op waterbasis past hij volledig binnen de Cradle 2 Cradle-gedachte.

Het uitgangspunt voor de productinnovatie is de Moonen Natural Hot Cup uit 2007, gemaakt van FSC-papier en voorzien van een unieke composteerbare coating aan de binnenzijde. Bij de nieuwe variant is het FSC-papier vervangen door suikerrietpapier, een natuurproduct gemaakt van het afval van suikerriet, bagasse genaamd. Dit zijn de vezels van de suikerrietplant die overblijven nadat de suikers eraan onttrokken zijn. Moonen Packaging past bagasse al sinds 2000 toe binnen de productlijn Moonen Natural, onder meer in verpakkingsschaaltjes voor verse groenten, fruit en vlees.

Gé Moonen, CEO Moonen Packaging: “Innoveren gaat niet alleen om het introduceren van nieuwe, duurzame producten. We willen meer bieden, meedenken met onze klanten over hun MVO-beleid. Met ons assortiment bieden we daar een goede basis voor. Deze innovatie laat zien dat we onze producten blijven verbeteren en verduurzamen.  Binnenkort ontvangen wij de EN-13432-certificering voor deze koffiebeker en dan kunnen de bekers gewoon bij het groen afval. Onze klanten kunnen dus milieubewust ondernemen en tegelijk kosten besparen.”

moonen-koffie

Kijk voor meer informatie www.moonenpackaging.com.