HomeNieuwsBedrijven en personenInnoConcept focust zich nu op kunststofverpakkingen

InnoConcept focust zich nu op kunststofverpakkingen

innoconceptsInnoConcepts wil niet meer het uitvindersbedrijf uit het verleden zijn dat werkte aan talloze vindingen. InnoConcepts, bekend geworden van kauwgumverwijderingsspecialist GumBusters en de lifehammer voor in de auto, gaat zich namelijk voortaan vrijwel uitsluitend richten op een veelbelovende technologie op het gebied van kunststofverpakkingen. Met deze technologie kunnen onder meer plastic flessen en bakjes worden gemaakt door gesmolten plastic in een matrijs te spuiten.

Volgens de nieuwe InnoConcepts-topman Niraj Mehra kan deze vinding plasticfabrikanten grote besparingen opleveren. Omdat InnoConcepts zich wil toeleggen op deze technologie, is het beursgenoteerde concern bereid zijn 36%-belang in GumBusters-moeder Proventec te verkopen als er een goede prijs wordt geboden. “Maar daar hebben wij geen enkele haast mee”, aldus Mehra, die zijn loopbaan begon bij Mars en vervolgens doordrong tot de top van Danone en Numico.

InnoConcepts is hard getroffen door de economische crisis. De onderneming leed in de eerste helft van dit jaar een nettoverlies van ?17,4 miljoen. Mede daarom wil InnoConcepts structureel €1 miljoen op jaarbasis gaan bezuinigen. Onder meer het verhuizen van het hoofdkantoor van Barendrecht naar Eindhoven moet leiden tot lagere kosten.

Het concern overweegt ook aandelen uit te geven of activiteiten te verkopen om zijn balans te versterken.

Kijk voor meer informatie op www.inno-concepts.com

Bron: Telegraaf