HomeNieuwsBeurzen en evenementenIndustriële Week 2010 klaar voor de toekomst

Industriële Week 2010 klaar voor de toekomst

industrieleweek2010-logoIndustrial Processing, Macropak, Aandrijftechniek en Industry & Automation, de vier toonaangevende beurzen binnen de Industriële Week 2010, worden voor het eerst georganiseerd onder één overkoepelend thema: ‘Fit for the future, we know how!'. Met de focus op de toekomst legt beursorganisatie VNU Exhibitions de link naar een positieve, schone industrie met innovatieve producten, oog voor duurzaamheid, efficiency en de match tussen bezoeker en exposant. De Industriële Week is van 5 tot en met 8 oktober 2010 in Jaarbeurs Utrecht.

Annette Bos, project manager Aandrijftechniek en Industry&Automation bij VNU Exhibitions, wil met het centrale thema een industrie laten zien die fit is voor de toekomst. “Het verbindende thema speelt in op actuele onderwerpen en biedt zowel exposanten als bezoekers handvatten voor inspirerende en renderende contacten.” Concreet zijn er vijf subthema’s; energie, milieu, partnership, innovatie en veiligheid. Annette Bos: “Deze thema’s zorgen zowel aan bezoekers- als deelnemerszijde voor focus. Bezoekers kunnen hun bezoek straks gericht voorbereiden op basis van themanieuwsbrieven, de speciale ‘Fit for the Future’ website en themaplattegronden. Deelnemers krijgen dankzij de subthema’s de mogelijkheid om hun toegevoegde waarde extra duidelijk naar voren te brengen. Niet alleen binnen hun eigen beurs, maar over de volle breedte van de Industriële Week.”

Een half jaar voor de beurs start beursorganisatie VNU Exhibitions met een uitgebreide campagne richting bezoekers. Volgens Marc Klumper, project manager Industrial Processing en Macropak bij VNU Exhibitions, speelt het nieuws van de exposanten hierin een zeer belangrijke rol. “Bezoekers zijn meer dan ooit op zoek naar slimme, innovatieve, duurzame, veilige en kostenbesparende oplossingen. Waar en bij wie ze die tijdens de Industriële Week precies kunnen vinden, wordt straks duidelijk uit o.a. de themanieuwsbrieven waar men zich gericht voor aan kan melden. Bezoekers ontvangen zo nieuws op maat, zowel op beurs- als themaniveau. Voor de inhoud van die nieuwsbrieven en straks ook de website en plattegronden werken we nauw samen met de exposanten. Centrale vraag hier bij is, wat is úw innovatie en toegevoegde waarde? De voorbereiding op de beurs begint voor de exposant en bezoeker tegelijkertijd en ze ‘ontmoeten' elkaar op deze manier al in de eerste maanden van 2010.”

Los van dagelijkse routine

Egbert Stremmelaar, voorzitter van brancheorganisatie FEDA, is ervan overtuigd dat de bezoeker de Industriële Week door het overkoepelende thema nog meer gaat beleven. “Technische specificaties haal je van internet, maar netwerken en nieuwe ideeën ontwikkelen doe je op de beursvloer. De FEDA staat voor promotie van de branche, het overdragen van kennis en het netwerken. Drie elementen die niet alleen prominent terug te vinden zijn in het centrale beursthema, maar ook in het FEDA beursconcept ‘Insperience'. Bezoekers komen op de beursvloer even los van de dagelijkse routine en ontdekken niet alleen nieuwe invalshoeken op het gebied van bijvoorbeeld energiebesparing en milieuzorg, maar ze worden ook verrast door de vele (nieuwe) mogelijkheden van netwerken en kennis vergaren.”

Oplossingen

Tijdens de Industriële Week 2010 is er volop aandacht voor oplossingen verspreid over een waaier van probleemstellingen, waarbij te denken valt aan energiebesparing en energieopwekking, productieoptimalisatie, grondstofbesparing, recycling, CO2 uitstoot, cradle to cradle, houdbaarheid, assetmanagement en bioverpakkingen.

Michaël Nieuwesteeg, directeur van het Nederlands Verpakkings Centrum, partner van en exposant op Macropak, vindt het beursthema goed gekozen als het om het verpakken van producten gaat. “Iedere seconde worden wereldwijd 100.000 producten verpakt. Dat zijn evenzoveel kansen voor de Nederlandse industrie, logistieke sector en retail. Met Macropak als onderdeel van de Industriële Week brengen we de toekomst in kaart en zorgen we ervoor dat we er klaar voor zijn.”

Volgens Frans Bakker, vice voorzitter van de Machevo & Bulk Vereniging, partner van en exposant op Industrial Processing, is ‘Fit for the Future’ een thema dat zeker aanslaat in een continue veranderende wereld en omgeving. “Het blijkt dat je in de procesindustrie alleen maar vooruit komt als je als bedrijf innoveert en bestaande en nieuwe markten blijft ontdekken. Met onze Machevo & Bulk vereniging maken we op dit moment belangrijke stappen om fit te worden. Het thema sluit dus naadloos aan op de doelen die we nastreven.”

Praktisch

Meer informatie over de Industriële Week is beschikbaar op www.industrieleweek.nl.