Ilpra produceert al ruim zestig jaar traysealers, dieptrekkers en roterende vul-sealmachines volledig in eigen huis. In de fabriek in de regio van Milaan worden jaarlijks zo’n vierhonderd machines gebouwd, die over de hele wereld worden verkocht. “Ilpra is een van de meest toonaangevende machinebouwers met vestigingen over de hele wereld”, vertelt Luc Timmermans van Ilpra Benelux, gevestigd in Barneveld en verantwoordelijk voor de verkoop van producten die binnen Ilpra worden geproduceerd.

In Italië wordt een grote verscheidenheid aan verpakkingsmachines voor food- en non-food gebouwd. Naast machines richt Ilpra zich ook op verpakkingsmaterialen, zoals sealfolies en trays. Luc Timmermans: “Verpakken is een vak. Er komt meer bij kijken dan het wegzetten van een verpakkingsmachine. Wij adviseren onze klanten ook over verpakkingsmaterialen zoals folies en trays. Deze kunnen wij ook leveren vanuit onze eigen fabriek.”

Ilpra produceert verpakkingsoplossingen die voldoen aan de vraag van een steeds kritischer wordende markt. “Continue gefocust op de markt en luisterend naar onze klanten kunnen zowel kleine als zeer grote verpakker bij ons terecht en door onze grote verscheidenheid aan machines kan voor elk vraagstuk wel een oplossing worden gevonden”, vertelt Luc Timmermans.

www.ilpra.nl