HomeNieuwsBedrijven en personenIK Investment Partners investeert in Optimum Group

IK Investment Partners investeert in Optimum Group

IK Investment Partners, een toonaangevende pan-Europese private equity onderneming, kondigt aan dat het IK VIII Fonds een overeenkomst heeft bereikt met Mentha Capital en de oprichters om Optimum Group over te nemen. Financiële details van de transactie zijn niet openbaar gemaakt en de voltooiing van de transactie is onderhevig aan reguliere goedkeuring van de mededingingsautoriteit.

Optimum Group is een drukkerij van zelfklevende etiketten, banderollen en shrink sleeves, voornamelijk voor de voedingsmiddelen- en retailmarkt. De groep produceert vanuit vijf productielocaties, waarvan vier in Nederland en één in België.

Bart de Boer, CEO van Optimum Group: “Etikettendrukkerijen zoals Optimum Group zijn goed gepositioneerd in de waardeketen om te kunnen profiteren van de onderliggende volumegroei in de markt. Met de ondersteuning van IK hebben wij de mogelijkheid om te investeren in nieuwe digitale technologieën om ook kleinere series efficiënt te kunnen printen en daarmee onze service verder te verbeteren. Wij zullen ook in staat zijn om nieuwe klanten te bereiken door middel van internationale groei en door het verder ontwikkelen en uitbreiden van onze productportfolio. Aangezien servicekwaliteit altijd al onze eerste prioriteit is geweest binnen de groep en veel van onze belangrijkste klanten al meer dan tien jaar met ons werken, zal de samenwerking met IK er voornamelijk op gericht zijn om onze loyale klantenbasis beter te bedienen en hen continu nieuwe producten aan te kunnen bieden.”

“We zijn onder de indruk van Optimum’s bewezen vermogen om sneller dan de markt te groeien dankzij haar unieke propositie. Optimum’s belangrijkste eindmarkt groeit bovengemiddeld dankzij de onderliggende economische groei en de sterke positie van Nederland in het exporteren van voedingsproducten. Deze investering is in lijn met IK’s sterke focus op de Benelux-regio en we kijken ernaar uit om samen met het managementteam de groei van Optimum door te zetten, onder andere bij haar huidige klanten, door cross-selling en door geografische uitbreiding”, licht Remko Hilhorst, Partner bij IK Investment Partners en adviseur van het IK VIII Fonds, toe.

Kijk voor meer informatie op www.optimumgroup.nl.