HomeDossiersDuurzaamheidIJsboerke verpakt eigenzinnig ijs in verantwoorde verpakking van Bio4Pack

IJsboerke verpakt eigenzinnig ijs in verantwoorde verpakking van Bio4Pack

De Belgische ijsproducent IJsboerke brengt verantwoord ijs onder het Fruit & Veg-label op de markt. Deze smakelijke ijsjes zijn een verrassende combinatie van fruit en groenten en sluiten helemaal aan bij de groeiende vraag naar veganproducten. Behalve dat de ijsjes erg lekker zijn, zijn ze ook nog eens verantwoord doordat ze minder calorieën bevatten. Maar daar houdt het niet mee op als het gaat om het eigenzinnige van de ijsjes. Minstens net zo verantwoord is de verpakking: IJsboerke heeft voor de Fruit & Veg-ijsjes namelijk gekozen voor een duurzame verpakking van Bio4Pack.

IJsboerke is zich bewust van haar positie als ijsproducent. Ze hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen dan ook hoog in het vaandel staan. Dat zie je terug in de ontwikkeling van gezondere producten, maar ook in het bewustzijn ten aanzien van de verpakking. Voor de Fruit & Veg-ijsjes is dan ook bewust gekozen voor een duurzame verpakking van Bio4Pack. De ijsjes worden verpakt in een cellulose folie die FSC/PEFC-gecertificeerd is. Daarnaast is de verpakking 4-sterren biobased-gecertificeerd en zowel thuis- als industrieel composteerbaar. En omdat de verpakking ook nog eens ‘A Planet Plastic’-gecertificeerd is, mag het plastic-freelogo gevoerd worden. Het is duidelijk dat IJsboerke zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt en bijdrage wil leveren aan het verminderen van de plastic afvalberg.

Dat duurzame verpakkingen net zo aantrekkelijk kunnen zijn als traditionele verpakkingen bewijst IJsboerke met de Fruit & Veg-verpakkingen. Ze zijn fris en vrolijk door het optimale gebruik van de mogelijkheid om de verpakkingen tot in wel acht kleuren te bedrukken. Zo zie je maar dat duurzaam zeker niet saai hoeft te zijn.

www.bio4pack.com