HomeDossiersDuurzaamheidIglo verpakt producten duurzaam en slim voor een betere toekomst

Iglo verpakt producten duurzaam en slim voor een betere toekomst

Verpakkingen zijn belangrijk, omdat ze de producten van Iglo beschermen tijdens het transport. Zonder verpakkingen kan Iglo de producten niet veilig en intact bij de consument krijgen. Niet alleen levert de verpakking een langere houdbaarheidsdatum op, ook is een product gemakkelijker in porties op te delen. Daarnaast vormen hersluitbare verpakkingen met duidelijke informatie een goede manier om voedselverspilling te voorkomen.

Omdat de verpakking zo'n grote rol speelt, is dit een belangrijk onderdeel. Iglo heeft een verpakkingsbeleid waarmee het ervoor zorgt dat alle verpakkingen geschikt zijn voor het beoogde doel. Dat houdt voor Iglo in dat verpakkingen voedselveilig zijn, niet buitensporig veel materiaal bevatten en milieuvriendelijk zijn.

Meer recycling vormt een van de speerpunten Iglo. Daarom doet Iglo onderzoek naar nieuwe materiaalsoorten en en geeft het prioriteit aan herbruikbaar materiaal zoals papier. Daarnaast moedigt Iglo iedereen aan om de verpakking te recyclen nadat het product gebruikt is.

Iglo gaat de verpakkingen milieuvriendelijker maken. Op het moment is 70% van alle verpakkingen van consumentenproducten recyclebaar en Iglo wil dat percentage steeds hoger krijgen. Het doel van Iglo: het wil dat 100% van de verpakkingen van consumentenproducten in 2022 recycleerbaar is

Het is voor Iglo essentieel om samen met lokale gemeenschappen en brancheorganisaties aan verbeteringen werken. Dat ziet Iglo namelijk als de manier om toe te werken naar verantwoord plasticgebruik.

www.iglo.nl