HomeNieuwsBedrijven en personenHydac verstevigt positie als totaalleverancier in aandrijftechniek

Hydac verstevigt positie als totaalleverancier in aandrijftechniek

Hydac, een marktleider in hydraulische componenten en systemen, verwerft de aandelen van Elma en Elro. Met deze overname verzekert Hydac zich van een belangrijke uitbreiding op gebied van elektrische aandrijf- en besturingstechniek en verstevigt het bedrijf haar positie als totaalleverancier in de aandrijftechniek.

Bij het bepalen van Elma’s lange termijnvisie was de belangrijkste afweging het garanderen van de continuïteit en de mogelijkheden om door te groeien zoals Elma dit de afgelopen jaren heeft gedaan. Het vinden van een strategische partner die paste bij Elma’s bestaande visie was een voorwaarde voor de voorgenomen groei. In Hydac heeft Elma een passende en waardevolle partner gevonden.

Elma en Hydac bedienen voor een groot deel dezelfde klanten. Waar Hydac eerder de elektrotechniek moest uitbesteden kan dit nu in eigen beheer uitgevoerd en aangeboden worden. Hydac's personeelsbestand groeit nu naar zo’n 300 mensen. Voormalig eigenaren Van Vulpen en Varel blijven aan als directeuren van de nieuwe Hydac-vestiging. De bedrijfsvoering zal blijven geschieden onder de huidige namen Elma en Elro, verrijkt met de Hydac-uitstraling, visie en unieke klantfocus. Beide bedrijven zijn verheugd met de overname en de mogelijkheden die dit gaat bieden. Door de uitbreiding zal Hydac een nog belangrijkere positie in de totale aandrijftechniek gaan spelen en haar klanten een nog completer pakket kunnen aanbieden.

www.elmatechnology.com