HomeNieuwsMachinesHouse of Vertical Packaging presenteert zich aan internationaal publiek

House of Vertical Packaging presenteert zich aan internationaal publiek

Na twee successen op Empack presenteren VH Vertical Packaging en met hen samenwerkende specialisten op Interpack in Düsseldorf het beursconcept ‘House of Vertical Packaging' voor het eerst aan een internationaal publiek. “We laten uiteraard onze Centurion en Velteko machines zien, maar hebben ook aandacht voor interessante applicaties en materialen van enkele geselecteerde partners. Dit keer zijn dat Velteko, BreedeweghMultipondPi-PrecisionSpimaboVioprintMesser en MMF Transparant. Hiermee zoomen we respectievelijk in op premium formaatdelen, afwegen met een multihead weger, doseren met een vloeistofpomp en met een wormdosering, etiketteren met een ingebouwde labelunit, begassen op een unieke manier en folies voor verschillende zaktypes”, somt Freek Jacobs van VH Vertical Packaging, initiatiefnemer van het ‘House of Vertical Packaging', op.

De samenwerking met partners zorgt volgens hem voor meer kennis, hogere kwaliteit en lagere kosten. Freek Jacobs: “Het ‘House of Vertical Packaging' is ontstaan doordat er in de markt behoefte is voor ontzorging. Echter zijn wij van mening dat je als machinebouwer maar één ding goed kunt doen en niet gespecialiseerd kunt zijn in alle diverse applicaties die benodigd zijn voor het totale project. Door een veilige haven te bieden aan onze klanten kunnen we een project goed aanvliegen en zorgen dat iedere deel van de lijn door een specialist wordt gemaakt. Hierbij wordt de gebruiker optimaal bediend. Wij dragen bij aan deze thuishaven, gaan verder waar de rest stopt en dit bovendien met 100% specialisatie.”

Verpakken

In het ‘House of Vertical Packaging' worden twee complete verticale verpakkingslijnen gedemonstreerd, waaronder een met een VH Centurion Liquid met vloeistofpomp. “De Centurion Liquid is een topper in het premium segment. Het design van de machine straalt eenvoud en klasse uit, waarbij gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid voorop staan. De hoogste uptime, meer dan 98,5%, lage gebruikskosten en weinig onderhoud zijn sterke punten. Volledig RVS, zeer goed te reinigen, compact gebouwd, extreem stabiele bekkengroep, kortste folieloop en hightech foliebalans”, somt Marcel Wetemans van VH Vertical Packaging de sterke punten van de Centurion verticale verpakkingsmachines op.

Verder wordt een HSV 360 DOY ONLY van Velteko, waarmee een doy met zip en handgreep kan worden gemaakt, getoond. Marcel Wetemans: “Velteko is producent van versatile verpakkingsmachines ofwel één machine die een grote variëteit aan zaksoorten kan produceren, al dan niet met hersluitmogelijkheid. In het ‘House of Vertical Packaging' laten wwe de HSV 360 DOY ONLY met zip zien, de instapper op doy-gebied. Niet iedereen heeft een super flexibele Versatile machine nodig, maar wil wel de mooiste verticale doy-zak produceren. Dat kan met deze fijne machine, eenvoudig te bedienen en prachtige doy-zakken als resultaat.”

Formaatsets

VH Vertical Packaging was daarmee de allereerste importeur van Velteko. “De samenwerking tussen VH Vertical Packaging en Velteko is in 1999 gestart. Sindsdien is VH Vertical Packaging vrijwel altijd verantwoordelijk geweest voor een belangrijk deel van het succes van Velteko. Ook al is het gebied klein, qua omzet was VH Vertical Packaging vrijwel altijd onze belangrijkste importeur”, weet Pavel Bouska van Velteko, dat al bijna 25 jaar wordt vertegenwoordigd door VH Vertical Packaging.

Hoewel VH Vertical Packaging complete formaatsets en losse vormschouders in eigen huis produceert, wordt vaak ook gekozen voor formaatsets en formaatdelen van de firma Breedewegh. Rogier Stijnen van Breedewegh: “De samenwerking tussen VH Vertical Packaging en Breedewegh is sinds 2016 geïntensiveerd, waarna deze elk jaar beter en meer is geworden. We kunnen samen meer en duidelijker laten zien wat we kunnen, wat de mogelijkheden zijn en waartoe we in staat zijn als we problemen samen aanpakken en projecten samen aanvliegen. We kunnen elkaar en onze klanten meteen helpen met het beantwoorden van vragen waar de ene partner meer verstand van heeft dan de ander.”

Afwegen

In het ‘House of Vertical Packaging' staan de verticale verpakkingsmachines van VH Vertical Packaging centraal, maar is er ook aandacht voor interessante applicaties en materialen van enkele geselecteerde partners. Zo wordt er onder andere ingezoomd op het afwegen met een multihead weger van de Duitse fabrikant Multipond, op het doseren met een wormdosering van familiebedrijf Spimabo en op het doseren met een vloeistofpomp van PI-Precision.

Multipond toont in het ‘House of Vertical Packaging' de nieuwste versie J-generatie multihead weger in zijn meest compacte vorm. “Deze 14-kops multihead weger is geschikt om op hoge snelheid gewichten tot 1.000 gram met uiterste precisie aan een verticale verpakkingsmachine te voeden”, benadrukt Jos Ganzewinkel van Multipond Benelux.

Doseren

Op hun beurt laat Spimabo de eigen doorontwikkelde Simpli Fill schroefdosering zien. Bart Spitters van Spimabo: “Onder onze Simpli Fill III servo-gestuurde schroefdosering laten we een afvulband lopen waar we laten zien hoe we potten kunnen afvullen op volume. Daarnaast hebben we een Simpli Fill III staan welke open is, zodat we goed kunnen laten zien hoe een schroefdosering inwendig werkt. Hier zullen we ook een formaatset van VH Vertical Packaging op plaatsen, zodat men een duidelijk beeld krijgt hoe een schroefdosering op een verticale verpakkingsmachine staat.”

Verder toont Pi-Precision een doseerpomp bovenop een verpakkingsmachine. “Dit om te laten zien dat onze doseerpomp eenvoudig te bedienen is, gemakkelijk om te bouwen is en niet nadruppelt, zodat verpakkingen goed dicht geseald kunnen worden. Hiermee is snelheid te halen en minder verlies van productietijd”, verduidelijken Peter en Linda Vanlier van Pi-Precision.

Etiketteren

Naast verpakken, afwegen en doseren wordt er in het ‘House of Vertical Packaging’ verder ingezoomd op etiketteren met een ingebouwde labelunit van Vioprint en begassen op een unieke manier met voedingsgassen van Messer.

“Het ‘House of Vertical Packaging' is voor ons een unieke gelegenheid om de klant, zonder dat hij referentiebezoeken moet doen, een werkende totaaloplossing te tonen net zoals het verpakkingsproces in de productie zou werken. De toegevoegde waarde van het ‘House of Vertical Packaging' is dat er turnkey oplossingen worden getoond, waarbij VH Vertical Packaging hun partnerships in de verf zet en ook honoreert”, vertelt Bram Leys van Vioprint over de samenwerking met VH Vertical Packaging.

Begassen

Messer, 's werelds grootste familiebedrijf in industriële gassen, heeft reeds een jarenlange samenwerking met VH Vertical Packaging. Jean-Claude Claeys van Messer: “Daarin proberen we mee te denken met de klant, hem te ondersteunen en ons te onderscheiden ten opzichte van andere leveranciers. We streven naar een partnerrelatie en niet enkel naar een leverancier te zijn van VH Vertical Packaging. Dit creëert een open mind-set en een oplossingsgerichte aanpak. Het ‘House of Vertical Packaging' is een forum van verschillende bedrijven met hun specifieke technologie en kennis. We vullen elkaar perfect aan waardoor het ook een meerwaarde is voor onze gezamenlijke klanten.”

Daarom toont Messer de door hen ontwikkelde speciale gasinjectielans die een laminaire flow creëert in de verpakking. “De voordelen hiervan zijn minder werveling, minder productbeweging in de verpakking en dus ook minder product- en verpakkingsverliezen. Tevens zal er ook een stabielere en lagere restzuurstof in de eindverpakking kunnen worden gerealiseerd, dat weer ten goede komt aan de houdbaarheid. We zien ook dat door de implementatie van onze lans het gasverbruik omlaag kan worden gehaald”, legt Jean-Claude Claeys de reden voor deelname aan het ‘House of Vertical Packaging' op Interpack in Düsseldorf uit.

Materialen

Tot slot wordt er in het ‘House of Vertical Packaging’ op Interpack in Düsseldorf ook ingezoomd op de flexibele verpakkingsmaterialen voor verschillende zaktypes van MMF Transparant, dat graag de samenwerking met machinebouwers zoekt en zichzelf niet ziet als slechts leverancier van verpakkingsfolies maar meer als de partner die ondersteund bij het volledige verpakkingsproces.

“Op Interpack zullen wij extra aandacht besteden aan duurzaamheid. Denk hierbij aan recyclebare structuren en alternatieve oplossingen. Om in 2025 aan de doelstelling te voldoen om alle verpakkingsmaterialen 100% recyclebaar te maken, heeft MMF Transparant geïnvesteerd in nieuwe innovatieve technieken om deze verpakkingen niet langer samen te stellen uit verschillende structuren. Wij produceren ze nu uit één type materiaal: Polyester, Polypropylene of Polyethylene. Allemaal 100% recyclebaar en daarnaast presenteren wij een 100% sealbaar papier met zeer innovatieve barrière-eigenschappen”, aldus Danny Elting van MMF Transparant.

Internationaal

VH Vertical Packaging, initiatiefnemer van het ‘House of Vertical Packaging', wil met dit beursconcept hun merken VH en Centurion internationaal neerzetten en onderstrepen dat het over de hele wereld bereikbaar wil zijn. De samenwerking met partners zorgt hierbij voor meer kennis, hogere kwaliteit en lagere kosten.

“Weten wat het voor uw project kan betekenen? Of hoort u graag de enthousiaste ervaringen van klanten die u voorgingen? Onze passie voor verticaal verpakken zetten wij om in een prachtig eindresultaat. Wij zijn de specialist in verticaal verpakken. En altijd met een persoonlijke touch. We gaan elkaar zien op stand B18 in hal 14”, besluit Freek Jacobs.

www.vhnl.com