PeakFresh heeft met haar revolutionaire techniek om groenten en fruit te bewaren de derde plaats in de Vers Top 100, een jaarlijkse monitor van de verswereld in Nederland waarmee de bedrijven in deze sector op met name hun innovativiteit worden beoordeeld, behaald. De plastic verpakking met toegevoegde mineralen die zich afstemmen op het product, verdubbelt de houdbaarheidsperiode.
De mineralen zorgen tevens voor het absorberen van de eerste ethyleengassen. Zo zou broccoli een maand houdbaar zijn en kan het zonder ijs geëxporteerd worden, mango's kunnen in de productielanden rijper worden geoogst en Zuid-Amerikaanse druiven blijven 36 weken goed in de PeakFresh verpakking. Supermarkten die doorgaans 20 procent van hun versaanbod moeten weggooien, kunnen met PeakFresh – zo zegt de aanbieder – hun uitval met 10 procent terugbrengen. Ook de consument kan de producten langer bewaren in de PeakFresh verpakking. PeakFresh is biologisch afbreekbaar. De gepatenteerde techniek is van een Australisch bedrijf. PeakFresh heeft de exclusieve rechten voor Europa, het Verre Oosten en Zuid-Amerika.
Kijk voor meer informatie op www.peakfresh.com.
Bron: Vers Top 100