HomeThema'sEmpack Den Bosch 2010Hot topics verpakkingsinnovatie in NVC Design Village op Empack Den Bosch

Hot topics verpakkingsinnovatie in NVC Design Village op Empack Den Bosch

nvc-logoOp 7 april staat het NVC Design Village, tijdens de Empack Den Bosch, in het teken van diverse hot topics op het gebied van de verpakkingsinnovatie: accessible packaging design, de 25e editie van de Nederlandse verpakkingswedstrijd De Gouden Noot, het tegengaan van fraude en namaak via verpakkingen, de Europese GHS-eisen ten aanzien van labels, de wereldnormen voor duurzaam verpakken en de meest recente ontwikkelingen op het gebied van copacking en contract packing.

Accessible design komt ter sprake bij prof.dr.ir. Roland ten Klooster van de NVC Leerstoel Packaging Design and Management aan de Universiteit Twente. Hij geeft een overzicht van de stand van zaken en presenteert de ideeën voor een wereldwijd onderzoek met universiteiten in de Verenigde Staten, Zweden en Japan.

Ger Standhardt (NVC) neemt u mee in de geschiedenis van de Nederlandse verpakkingswedstrijd De Gouden Noot. Sinds 1958 hebben meer dan 2000 inzendingen om De Gouden Noot gestreden. De inzendingstermijn voor de 25e editie sluit op 31 mei dit jaar.

Mariëtte Koekoek, Validus Technologies BV, gaat in op de manieren waarop fraude en namaak via verpakkingen kunnen worden tegengegaan.

Vervolgens krijgen de deelnemers inzicht in de Europese GHS-eisen ten aanzien van labels via een presentatie van Andries Smit van Frisiapack en Annet Sluer van EU-GHS Helpdesk (Ministerie van Economische Zaken).

De laatste presentatie, gegeven door Rijk van Korlaar van Kompak Nederland, betreft copacking en vormt de inleiding tot een bescheiden feestje op en rondom de NVCstand, stand L1204, op de beurs. Het is namelijk exact vijf jaar geleden dat het NVC – ook op de Empack – een extra impuls gaf aan het copacken in Nederland door in samenspraak met een groot aantal ondernemingen onderzoek te starten en de NVCdienstverlening uit te breiden.

Het gehele programma vindt u op de NVC-site via de NVC Agenda (www.nvc.nl) of op de site van de beursorganisatie (www.easyfairs.nl). Het NVC Design Village is gratis toegankelijk, echter vanwege het beperkte aantal plaatsen is het raadzaam in ieder geval voor te registreren via de beurssite of het NVC. Wilt u meer informatie over de Empack Den Bosch, neem dan contact op met Charissa Koolen, telefoon 0182-512411, e-mail c.koolen@nvc.nl. Tot ziens!