HomeNieuwsHordijk ontwerpt unieke IML dessertbeker

Hordijk ontwerpt unieke IML dessertbeker

hordijk-puddingHordijk uit Zevenhuizen is reeds jarenlang een topspeler in de productie van gethermoformeerde en spuitgegoten verpakkingen. Een aantal maanden geleden hebben ze samen met zuivelproducent Natuurhoeve een unieke dessertbeker ontworpen. Het gaat om een spuitgegoten ronde dessertverpakking die functionaliteit en prachtige decoratiemogelijkheden met elkaar combineert.

Door zijn 11 ‘ribben’ visualiseert deze verpakking overduidelijk het dessert. Dankzij de gelijke wanddikte over de gehele beker, geniet deze verpakking van een goede stabiliteit bij zowel warm als koud afvullen. Bovendien is de sealrand dunner dan bij een gethermoformeerde beker en bespaart men dus materiaal.

De klant kan al dan niet gebruik maken van een beluchtingsgat op de bodem (om bvb. een pudding in 1 geheel te serveren). Dit gat wordt tijdens het spuitgietproces mee geproduceerd. Het seallipje dat over het beluchtingsgat gaat, heeft 4 pealrandjes om het product gemakkelijk te kunnen openen.

De afvuller hoeft zich geen zorgen meer te maken over het etiketteren aangezien het decoreren volledig geïntegreerd is in het IML proces! Hordijk heeft in eigen huis een systeem ontwikkeld waarmee elke beker getest wordt op de aanwezigheid van het gewenste beluchtingsgat en of er een volledige afdichting is dankzij het seallipje.

Kijk voor meer informatie op www.hordijk.nl.

Bron: Drukkerij Verstraete