HomeNieuwsHombergh Lomm helpt voldoen aan verscherpte eisen houten verpakkingen

Hombergh Lomm helpt voldoen aan verscherpte eisen houten verpakkingen

Kostbare producten die in beschermende houten verpakkingen worden geëxporteerd naar klanten buiten Europa, moeten voldoen aan internationale eisen en behandeld en gemarkeerd zijn conform de ISPM-15 norm. Dit geldt zowel voor verpakkings- als voor stuwhout. De Amerikaanse douane- en grensautoriteiten hebben aangekondigd vanaf 1 november 2017 extra te handhaven en sancties te verhogen als zij houten verpakkingen aantreffen met quarantaine-organismen of wanneer zij IPPC-merktekens aantreffen die niet conform ISPM-15 zijn.

Hout dat volgens de ISPM-15 eisen is behandeld heeft het officiële IPPC-merkteken. Dit merkteken heeft de volgende kenmerken: NL ISO landcode (NL), 000 3-cijferig registratienummer van behandelaar en HT/DH Behandelingswijze: Heat Treatment (HT), Dielectric Heating (DH) of Methyl Bromide (MB).

HT, hitte behandeling, is de meest toegepaste behandeling. Wel moet worden opgemerkt dat wanneer de HT behandeling wordt toegepast bij nat hout, de kans op schimmelvorming bijzonder groot is. Dit kan voorkomen worden door behandeld en kunstmatig gedroogd hout in te zetten. Hombergh Lomm is een professionele leverancier van houten verpakkingen die vakkundig van dienst kan zijn en kan helpen bij het voorkomen van problemen en boetes.

Met een kleine zestig jaar ervaring ontwerpt en produceert Hombergh Lomm transport- en industriële verpakkingen. Kwaliteit en flexibiliteit worden bij Hombergh Lomm met hoofdletters geschreven en de ervaring en know-how worden gebruikt om relaties proactief van de optimale verpakkingsoplossingen te voorzien. Hombergh Lomm is PEFC (duurzaam bosbeheer) en ISPM-15, noodzakelijk voor overzeese export van houten verpakkingen, gecertificeerd producent.

Kijk voor meer informatie op www.homberghlomm.com.