HomeMachinesEtiketteren en printenHollywood Slots gebruikt FreshMarx van Avery Dennison om kwaliteit en veiligheid te...

Hollywood Slots gebruikt FreshMarx van Avery Dennison om kwaliteit en veiligheid te garanderen

avery-hollywood-1

Hollywood Slots Hotel and Raceway is een entertainmentcomplex van meer dan 32.000 m² dat tot 8.000 gasten per dag ontvangt. De keuken van het complex is bijna 24 uur per dag operationeel en biedt werk aan 80 medewerkers voor de bereiding van maaltijden voor de verschillende faciliteiten. Het FreshMarx™ 9415™ AutoMarx etiketprintsysteem van Avery Dennison heeft de manier waarop keukenpersoneel omgaat met het datumcoderen van bederfelijke producten, gerevolutionaliseerd. Met één druk op de knop print het systeem automatisch het juiste etiket voor het gewenste soort product.

avery-logoHollywood Slots Hotel en Raceway in Bangor, Maine, is een amusement park ter grootte van ruim 32000 m², waar iedere dag tot wel 8000 gasten verwelkomt worden. De volledig uitgeruste keuken is bijna 24 uur per dag in bedrijf. Met 80 werknemers wordt er in drie ploegendiensten gewerkt om alle producten te bereiden voor de diverse faciliteiten en restaurants die het Hollywood Slots amusementpark omvat. Avery Dennison heeft met succes de geavanceerde FreshMarx™9415™ geautomatiseerde versoplossing geïntegreerd in de drukke keuken. Het park is hierdoor in staat al het bereide voedsel te voorzien van datumcodering met accurate, duidelijke labels, zelfs tijdens de drukste perioden.

De uitdaging

“Het labellen van versproducten is een belangrijke stap in het voedselbereidingproces in Hollywood Slots”, zegt Mike Camire, manager voedsel en drank voor Hollywood Slots. “Ieder individueel product moet correct gecodeerd worden om onze kwaliteit te kunnen garanderen en de gezondheid van onze gasten te beschermen. Voor het gebruik van de FreshMarx™9415™, heeft de keuken diverse coderingsmethoden geprobeerd, maar geen van allen voldeed aan de eisen van Hollywood Slots. Deze methoden vereisten handgeschreven labels, waren tijdrovend en resulteerden vaak in onleesbare labels. Tijdens de piektijden werd er dan ook vaak geen codering op de producten aangebracht door tijdgebrek.” De heer Camire verteld dat hij vaak ongecodeerde producten tegen kwam, die vervolgens weggegooid moesten worden. “Deze oplossing sluit naadloos aan op de workflow van onze drukke keuken met als resultaat dat alle medewerkers er gebruik van maken. Ik kom niet langer ongecodeerd voedsel tegen en ieder label is goed leesbaar. Ik weet nu zeker dat ons voedsel vers is.”

Optimaliseren bedrijfsoplossing

avery-hollywood-3Tijdens de opening, in 2008, is de geautomatiseerde versoplossing FreshMarx™ 9415™ direct in gebruik genomen door het keukenpersoneel. “Het is eenvoudig in gebruik en vereist bijna geen training”, zegt chef-kok Gary Ames en voegt toe: “Ieder label is duidelijk en correct.” Doordat ieder product al voorgeprogrammeerd is in de database van de 9415, hoeft de gebruiker alleen nog maar op de juiste knop te drukken. Hij selecteert het item dat hij aan het bereiden is en een accuraat en duidelijk label zal geproduceerd worden. De 9415 berekent automatisch de vervaldatum en produceert een verslabel compleet met productinformatie, gebruikers-ID en houdbaarheidsdatum. Het keukenpersoneel heeft minder tijd nodig voor de codering van producten door het gebruik van het geautomatiseerde FreshMarx™ systeem en het management is zeker van verse producten. Mike Camire verteld: “Met het systeem van Avery Dennison kunnen we garanderen dat we altijd veilig voedsel serveren van hoge kwaliteit. Ons voedsel is correct en duidelijk gelabeld. We weten zeker dat alles vers is. Deze oplossing werkt!” Naast de drie automatische systemen voor verslabels in de productiekeuken, heeft Hollywood Slots een vierde unit in gebruik in haar magazijn. Alle ontvangen voorraad wordt hiermee gelabeld om de rotatie van producten en de versheid te verbeteren.

Avery Dennison kan helpen ook uw processen te verbeteren

FreshTrax™ is een gratis service die Avery Dennison aanbied aan bedrijven in de voedselbranche. De experts van Avery Dennison nemen de processen onder de loep en werken met u samen om vernieuwende oplossingen te ontwikkelen – compleet met een Return on Investment (ROI) analyse. Met een FreshTrax™ analyse kan Avery Dennison helpen procesverbeteringen te ontdekken, productiviteit te verhogen, afval te verminderen en te voldoen aan de gezondheid- en veiligheidswetgeving. “Met het systeem van Avery Dennison zijn we er zeker van altijd veilig voedsel te serveren van een constant hoge kwaliteit”, aldus Mike Camire, Manager voedsel en drank Hollywood Slots.

avery-hollywood-2

Kijk voor meer informatie op www.averydennison.com.